breaking news

Takashi Sato treft nieuwkomer Ramiz Brahimaj tijdens UFC on ESPN 12 op 27 juni

June 19th, 2020 | by Redactie
Takashi Sato treft nieuwkomer Ramiz Brahimaj tijdens UFC on ESPN 12 op 27 juni
UFC
0

De Japanner Takashi Sato maakte eerder al bekend dat hij een gevecht gepland had staan echter was nog niet bekend tegen wie. Eerder vandaag maakte Sato’s manager bekend dat zijn cliënt het gaat opnemen tegen Ramiz Brahimaj. Wij kunnen dit bevestigen. Beide vechters treffen elkaar in het UFC APEX in de Welterweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden op 27 juni.

Takashi Sato (MMA 15-3/UFC 1-1) is een Japanse vechter die sinds 2013 vecht in het Pro-MMA circuit. Sato vocht zijn gevechten allemaal in Azië en vooral bij de gerenommeerde Pancrase organisatie. In zijn eerste twee jaar als prof wist Sato een record op te bouwen van tien overwinningen en een verliespartij. Onder meer UFC veteraan Joe Proctor en Yusaku Tsukumo werden verslagen. Na vervolgens anderhalf jaar niet gevochten te hebben keerde Sato in April 2017 terug bij Pancrase. Daar wist hij een winstreak neer te zetten van vier partijen met allemaal finishes in de eerste ronde. Sato kreeg vervolgens van Pancrase de kans om voor de titel te vechten tegen UFC veteraan Glaico Franca. Franca bleek te sterk via Submission in de vierde ronde. Tijdens zijn laatste gevecht voordat Sato bij de UFC tekende versloeg hij Matt Vaile via TKO in de tweede ronde. Sato debuteerde in de UFC in April 2019. Tijdens UFC Fort Lauderdale versloeg hij Ben Saunders via KO in de tweede ronde. Sato kon echter zijn UFC debuut geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi verloor Sato in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission van Belal Muhammad. Sato zou vervolgens in Februari 2020 tegen Maki Pitolo vechten. Echter werd Pitolo een dag voor het gevecht niet fit genoeg bevonden en werd de partij gecanceld.

Embed from Getty Images

Ramiz Brahimaj (MMA 8-2/UFC 0-0) is een van de grootste talenten van de Fortis MMA gym. Brahimaj maakte in 2014 de overstap naar de professionals. Brahimaj wist met vier Submission overwinningen in de eerste ronde dusdanig te imponeren dat hij een contract kreeg bij de LFA organisatie. Brahimaj zette zijn zegetocht voort met wederom Submission overwinningen in de eerste ronde tegen respectievelijk Ben Simons en Bilal Williams. Vervolgens zou Brahimaj voor het eerst in zijn carrière verliezen. Evan Cutts was via Unanimous Decision te sterk. Brahimaj wist zich vervolgens te revancheren met een Submission overwinning in de tweede ronde tegen UFC veteraan William Macario, maar kwam vervolgens te kort tegen Justin Patterson. Brahimaj stelde orde op zaken met een Arm-Triangle Choke overwinning in de eerste ronde tegen Carlos Martinez. Vervolgens zou Brahimaj meedoen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series tegen Miguel Baeza. Echter moest hij in verband met een blessure afzeggen. Brahimaj kwam vervolgens niet meer in actie en maakt in Juni 2020 zijn debuut in de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »