breaking news

Tai Tuivasa vs. Don’Tale Mayes toegevoegd aan UFC evenement op 20 maart

January 20th, 2021 | by Marcel Dorff
Tai Tuivasa vs. Don’Tale Mayes toegevoegd aan UFC evenement op 20 maart
UFC
0

De UFC heeft een Heavyweight partij toegevoegd aan het UFC evenement dat zal plaatsvinden op 20 maart aanstaande. Tai Tuivasa keert terug in de Octagon. De Australiër gaat het opnemen tegen Don’Tale Mayes. Beide mannen treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Junkie wist de partij bekend te maken.

Tai Tuivasa (MMA 9-3/UFC 4-3) maakte in November 2017 zijn debuut voor de UFC. De Australiër tekende in November 2016 al een contract bij de UFC, maar kwam tot dan toe niet in actie. De trainingspartner van Mark Hunt is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. Tuivasa wordt gezien als een van de allergrootste talenten uit Australië. Al zijn gevechten voordat Tuivasa de UFC binnenkwam won hij via KO in de eerste ronde waardoor hij een 100% KO ratio had. Tuivasa won in 2016 de Australian FC titel, en verdedigde deze eenmaal tegen UFC veteraan James McSweeney. De UFC wist vervolgens voldoende en gaf de Australiër een ”4-fight” deal. Zijn debuut, ook voor eigen publiek, werd direct een attractieve. Tuivasa versloeg Rashad Coulter in de eerste ronde met een Flying Knee KO en bevestigde op deze manier dat hij iemand is om rekening mee te houden in de divisie. Tuivasa keerde vervolgens terug tijdens UFC 221 in Februari 2018 tegen de Fransman Cyril Asker. Tuivasa versloeg Asker zonder al teveel moeite via TKO, wederom in de eerste ronde. Tuivasa nam het vervolgens op tijdens UFC 225 in Juni 2018 tegen voormalig Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski. Tuivasa had het voor het eerst wat moeilijker in zijn gevecht, echter wist hij ditmaal via Unanimous Decision de winst te pakken. Tuivasa kreeg vervolgens tijdens UFC Adelaide het Main Event tegen Junior Dos Santos aangeboden. Tuivasa verloor voor het eerst in zijn carrière via TKO in de tweede ronde van de Braziliaan. Tuivasa kon in zijn daarop volgende gevecht het tij niet keren. Tijdens UFC 238 in Juni 2019 werd verloren via Unanimous Decision van de Bulgaar Blagoy Ivanov. Tuivasa mocht vervolgens voor eigen publiek in Oktober 2019 vechten tegen Sergey Spivak tijdens UFC 243. Spivak wist Tuivasa via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Tuivasa zou het vervolgens in Juni 2020 opnemen tegen Jarjis Danho in Perth. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 uitgesteld. Tuivasa wist vervolgens in Oktober 2020 eindelijk zijn losing streak te doorbreken. Via TKO in de eerste ronde werd gewonnen van Stefan Struve.

Embed from Getty Images

Don’Tale Mayes (MMA 8-4/UFC 1-2) maakte na een ongeslagen amateur carrière waar hij acht maal wist te winnen in 2016 de overstap naar de professionals. Mayes won in zijn tweede pro gevecht al de Hoosier FC titel en werd door de RFA gecontracteerd. Tijdens zijn debuut voor de RFA werd Mayes gediskwalificeerd in verband met een verboden elleboog techniek. Mayes zou vervolgens voor het nieuwe LFA (fusie Legacy FC en RFA) wel weten te winnen. Demoreo Dennis werd via Unanimous Decision verslagen. Mayes werd vervolgens uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series (DWCS). Mayes verloor via TKO in de derde ronde van Allen Crowder in een zeer matige partij. Vervolgens zou de Amerikaan zijn debuut maken voor Victory FC tegen Mohammed Usman (de broer van Kamaru). Mayes versloeg de ongeslagen Usman via Unanimous Decision en verdiende daarmee een uitnodiging voor het tweede seizoen van de DWCS. Mayes won ditmaal wél. Echter was zijn overwinning tegen Mitchell Sipe niet goed genoeg voor een contract bij de UFC. Mayes zou vervolgens bij V3 Fights een partij winnen en voor de derde maal meedoen aan de DWCS. Mayes bewees dat driemaal scheepsrecht was. Hij versloeg de Braziliaan Ricardo Prasel in de eerste ronde via TKO en kreeg zijn zo gewilde UFC contract. Mayes debuteerde tijdens UFC Singapore in Oktober 2019 tegen de ongeslagen Ciryl Gane. Mayes verloor laat in de derde ronde via een Heel Hook Submission. Vervolgens zou de Amerikaan in Mei 2020 vechten tegen Rodrigo Nascimento. Mayes verloor in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission. Mayes zou vervolgens in November 2020 vechten tegen Philipe Lins. Echter trok Lins zich terug en werd vervangen door Roque Martinez. Mayes pakte zijn eerste overwinning in de UFC via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »