breaking news

Tai Tuivasa tegen Cyril Asker in Perth tijdens UFC 221

December 15th, 2017 | by Redactie

De ongeslagen Tai Tuivasa gaat het in zijn thuisland opnemen tegen Cyril Asker tijdens UFC 221 in Perth op 11 februari aanstaande. Tuivasa gaat zijn ongeslagen status op het spel zetten tegen Asker die van een solide overwinning komt. Het gevecht wordt gehouden in de Heavyweight divisie. 

Tai Tuivasa (MMA 8-0/UFC 1-0) maakte in november dit jaar zijn debuut voor de UFC. De Australiër tekende in November 2016 al een contract bij de UFC, maar kwam tot dan toe niet in actie. De trainingspartner van Mark Hunt is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. Tuivasa is pas 24 jaar en wordt gezien als een van de allergrootste talenten uit Australië. Tuivasa is in zeven Pro-MMA partijen nog nooit naar de tweede ronde gegaan. Al zijn gevechten won Tuivasa via KO in de eerste ronde waardoor hij een 100% KO ratio bezit. Tuivasa won vorig jaar de Australian FC titel, en verdedigde deze eenmaal tegen UFC veteraan James McSweeney. De UFC wist vervolgens voldoende en gaf de Australiër een ”4-fight” deal. Zijn debuut, ook voor eigen thuispubliek, werd direct een attractieve. Tuivasa versloeg Rashad Coulte in de eerste ronde met een Flying Knee KO en bevestigde op deze manier dat hij iemand is om rekening mee te houden in de divisie.

Cyril Asker (MMA 9-3/UFC 2-2) is een van de twee Franse Heavyweight vechters in de UFC. Asker maakte in 2016 in Zagreb zijn debuut voor de UFC. Het was een debuut om zeer snel te vergeten. Asker ging zwaar KO in de eerste ronde tegen Jared Cannonier. Asker kwam echter zeer sterk terug begin dit jaar. Zo werd de Rus Dmitrii Smoliakov in de eerste ronde via KO verslagen. Asker kon echter in Juni van dit jaar die overwinning geen goed vervolg geven. De Fransman ging via TKO in de eerste ronde ten onder tegen Walt Harris en moest vrezen voor zijn toekomst bij de UFC. Een partij in China tegen Yaozong Hu verlengde het verblijf voor Asker enigszins. Hij won via een Rear-Naked-Choke in de tweede ronde. Asker was voordat hij de UFC binnen kwam de EFC Worldwide Kampioen. Dit is een Zuid-Afrikaanse organisatie.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »