breaking news

Tai Tuivasa maakt lang verwacht UFC debuut tegen Rashad Coulter tijdens UFC Sydney

August 5th, 2017 | by Marcel Dorff

Ook UFC Sydney heeft haar eerste gevecht bekend. The Daily Telegraph wist in een interview met Tai Tuivasa te melden dat de Australiër eindelijk zijn UFC debuut gaat maken. Tuivasa neemt het in de Heavyweight divisie op tegen Rashad Coulter. Het gevecht zal plaatsvinden tijdens op 19 November 2017 tijdens UFC Fight Night 121 in Sydney, Australië. De Qudos Bank Arena zal die dag het strijdtoneel zijn voor de beide mannen. De UFC bevestigde de match-up na het artikel van The Daily Telegraph.

Rashad Coulter (MMA 8-2/UFC 0-1) maakt afgelopen Mei op ”10 days notice” zijn UFC debuut tegen Chase Sherman. In een zeer spectaculair gevecht moest Coulter uiteindelijk in de derde ronde zijn meerdere erkennen in Sherman die er met de TKO overwinning vandoor ging. Beide mannen kregen voor hun gevecht wel de Fight of the Night bonus. Coulter vocht voordat hij de UFC binnenkwam onder meer voor organisaties als LFA, Bellator MMA en Legacy FC. Coulter wist al zijn acht overwinningen voortijdig te beslissen. Coulter had voor zijn gevecht tegen Sherman een KO ratio van 100% en een winstreak van vijf gevechten. Zijn enige verliespartij kwam via Kimura Submission in 2013. Vorig jaar wist Coulter bij de Xtreme Knockout organisatie de Heavyweight Titel te pakken.

Tai Tuivasa (MMA 7-0/UFC 0-0) gaat dan eindelijk zijn UFC debuut maken. De Australiër tekende in November 2016 al een contract bij de UFC, maar kwam tot nog toe niet in actie. De trainingspartner van Mark Hunt is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. Tuivasa is pas 24 jaar en wordt gezien als een van de allergrootste talenten uit Australië. Tuivasa is in zeven Pro-MMA partijen nog nooit naar de tweede ronde gegaan. Al zijn gevechten won Tuivasa via KO in de eerste ronde waardoor hij een 100% KO ratio bezit. Tuivasa won vorig jaar de Australian FC titel, en verdedigde deze eenmaal tegen UFC veteraan James McSweeney. De UFC wist vervolgens voldoende en gaf de Australiër een ”4-fight” deal.

Comments are closed.

Translate »