breaking news

Tai Tuivasa keert terug tijdens UFC 251 in Perth tegen Jarjis Danho

March 6th, 2020 | by Marcel Dorff
Tai Tuivasa keert terug tijdens UFC 251 in Perth tegen Jarjis Danho
UFC
0

Tai Tuivasa gaat op 6 juni (7 juni lokale tijd) aanstaande proberen zijn losing streak van drie partijen te doorbreken. Tijdens UFC 251 in Perth, Australië treft hij de Syrische Duitser Jarjis Danho in de Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de RAC Arena op de Preliminary Card.

Tai Tuivasa (MMA 8-3/UFC 3-3) maakte in November 2017 zijn debuut voor de UFC. De Australiër tekende in November 2016 al een contract bij de UFC, maar kwam tot dan toe niet in actie. De trainingspartner van Mark Hunt is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. Tuivasa wordt gezien als een van de allergrootste talenten uit Australië. Al zijn gevechten voordat Tuivasa de UFC binnenkwam won hij via KO in de eerste ronde waardoor hij een 100% KO ratio had. Tuivasa won in 2016 de Australian FC titel, en verdedigde deze eenmaal tegen UFC veteraan James McSweeney. De UFC wist vervolgens voldoende en gaf de Australiër een ”4-fight” deal. Zijn debuut, ook voor eigen publiek, werd direct een attractieve. Tuivasa versloeg Rashad Coulter in de eerste ronde met een Flying Knee KO en bevestigde op deze manier dat hij iemand is om rekening mee te houden in de divisie. Tuivasa keerde vervolgens terug tijdens UFC 221 in Februari 2018 tegen de Fransman Cyril Asker. Tuivasa versloeg Asker zonder al teveel moeite via TKO, wederom in de eerste ronde. Tuivasa nam het vervolgens op tijdens UFC 225 in Juni 2018 tegen voormalig Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski. Tuivasa had het voor het eerst wat moeilijker in zijn gevecht, echter wist hij ditmaal via Unanimous Decision de winst te pakken. Tuivasa kreeg vervolgens tijdens UFC Adelaide het Main Event tegen Junior Dos Santos aangeboden. Tuivasa verloor voor het eerst in zijn carrière via TKO in de tweede ronde van de Braziliaan. Tuivasa kon in zijn daarop volgende gevecht het tij niet keren. Tijdens UFC 238 in Juni 2019 werd verloren via Unanimous Decision van de Bulgaar Blagoy Ivanov. Tuivasa mocht vervolgens voor eigen publiek in Oktober 2019 vechten tegen Sergey Spivak tijdens UFC 243. Spivak wist Tuivasa via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde te finishen.

Embed from Getty Images

Jarjis Danho (MMA 6-1-1-1/UFC 0-1-1-0) kwam begin 2016 de UFC binnen. De zwaargewicht uit Duitsland van Syrische afkomst heeft sindsdien nog weinig potten kunnen breken. Tijdens zijn debuut voor de organisatie stond hij tegenover de Pool Daniel Omielanczuk. In de derde ronde raakte Omielanczuk (die de eerste twee rondes al in de tas had) per ongeluk Danho in het kruis. Danho leek te vergaan van de pijn en kon naar eigen zeggen niet verder. Het gevecht ging zodoende (omdat het de derde ronde was) naar de judges. De judges besloten terecht in het voordeel van Daniel Omielanczuk via Majority Decision. Danho keerde terug in September 2016 in Hamburg. Daar mocht hij het opnemen tegen de Deense nieuwkomer Christian Colombo. In een zeer matig gevecht wist Danho uiteindelijk een Majority Draw te behalen. Dit doordat Colombo in de eerste ronde een punt in mindering kreeg in verband met een illegale techniek ten opzichte van Danho. Danho zou het vervolgens in Mei 2017 opnemen tegen Dmitry Poberezhets in Dallas. Echter ging het gevecht niet door. Danho zou vervolgens in Oktober 2019 terugkeren in de Octagon tegen Greg Hardy Jr. Echter ging wederom de partij niet door. Danho maakt nu na ruim 3.5 jaar zijn terugkeer in de Octagon.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »