breaking news

Tagir Ulanbekov vs. Matheus Nicolau toegevoegd aan UFC 257 op 23 januari 2021

December 18th, 2020 | by Marcel Dorff
Tagir Ulanbekov vs. Matheus Nicolau toegevoegd aan UFC 257 op 23 januari 2021
UFC
0

Tagir Ulanbekov gaat op 23 januari aanstaande voor de tweede maal zijn opwachting maken in de UFC. De Dagestani treft de Braziliaan Matheus Nicolau die na een afwezigheid van 2.5 jaar terugkeert bij de organisatie. Beide mannen treffen elkaar in de Flyweight divisie. De partij zal waarschijnlijk plaatsvinden in Abu Dhabi tijdens UFC 257. Echter heeft de UFC nog altijd officieel geen locatie bekend gemaakt.

Tagir Ulanbekov (MMA 12-1/UFC 1-0) begon zijn professionele MMA carrière in 2013 en is een van de vaste trainingsmaatjes van UFC Lightweight kampioen Khabib Nurmagomedov. Ulanbekov wist in zijn eerste drie jaar als vechter vier overwinningen te pakken. Mede hierdoor tekende hij vervolgens voor het bekende Fight Nights Global. Na drie overwinningen voor de organisatie mocht Ulanbekov voor de titel vechten tegen Vartan Asatryan. Ulanbekov won de partij in de vierde ronde via Guillotine Choke Submission en pakte de titel. Vervolgens verloor Ulanbekov in zijn eerste titelverdediging een zéér controversiële Majority Decision tegen Zhalgas Zhumagulov. Ulanbekov besloot de organisatie te verlaten en voor de Gorilla FC organisatie van Nurmagomedov te gaan vechten. Ulanbekov won meteen de Flyweight titel door Aleksandr Podlesniy te verslaan. Die titel werd tweemaal met succes verdedigd. Ulanbekov tekende in Juni 2020 bij de UFC. Hij zou zijn debuut maken tegen Aleksandr Doskalchuk in Juli 2020. Echter werd Doskalchuk (zo bleek later) van de partij gehaald na een positieve USADA test. Ulanbekov zou vervolgens pas in Oktober 2020 zijn UFC debuut maken tegen Bruno Silva. Ulanbekov won zijn debuut via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Matheus Nicolau (MMA 15-2-1/UFC 3-1-0) kwam via TUF Brazil 3 de UFC binnen. Nicolau won zijn eliminatie gevecht tegen de latere winnaar Reginaldo Vieira (Vieira kwam terug in het toernooi door een blessure), maar verloor vervolgens de halve finale van Dileno Lopes. Ondanks dat gegeven kreeg Nicolau alsnog een gevecht op een UFC card aangeboden. Hij won zijn eerste gevecht in de UFC via Japanese Necktie Submission (de eerste ooit in de UFC) tegen zijn goede vriend Bruno Korea. Nicolau verbaasde in zijn tweede gevecht echter vriend en vijand door de hooggerankte en voormalig titeluitdager John Moraga te verslaan. Nicolau zou vervolgens in 2016 in Brazilië vechten tegen de Japanner Ulka Sasaki. Echter werd Nicolau geschorst door USADA nadat hij positief werd getest voor het gebruik van verboden middelen. Nicolau keerde hierdoor pas in December 2017 terug in de Octagon tegen Louis Smolka. Nicolau domineerde het gevecht en pakte op het oog een eenvoudige Unanimous Decision overwinning. Vervolgens werd Nicolau gematcht tegen Dustin Ortiz tijdens UFC Calgary in Juli 2018. Nicolau verloor via KO in de eerste ronde. Doordat de UFC van plan was om de Flyweight divisie te verwijderen werd Nicolau ontslagen door de organisatie. De Braziliaan wist vervolgens in andere organisaties twee overwinningen te pakken. De UFC kwam uiteindelijk terug op hun beslissing en contracteerde Nicolau opnieuw in 2020.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »