breaking news

Tagir Ulanbekov treft UFC debutant Allan Nascimento tijdens UFC 267 in Abu Dhabi

August 3rd, 2021 | by Marcel Dorff
Tagir Ulanbekov treft UFC debutant Allan Nascimento tijdens UFC 267 in Abu Dhabi
UFC
0

Tagir Ulanbekov gaat op 30 oktober zijn opwachting maken in de Octagon. De teamgenoot van onder meer Khabib Nurmagomedov en Islam Makhachev (die ook op deze card vecht) gaat het opnemen tegen nieuwkomer Allan Nascimento. Nascimento is een van de vaste trainingspartners van huidig UFC Lightweight kampioen Charles Oliveira. Ulanbekov en Nascimento treffen elkaar in de Flyweight divisie. Het evenement wordt gehouden in “Du Arena” op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. AgFight maakte de partij bekend.

Tagir Ulanbekov (MMA 12-1/UFC 1-0) begon zijn professionele MMA carrière in 2013 en is een van de vaste trainingsmaatjes van UFC Lightweight kampioen Khabib Nurmagomedov. Ulanbekov wist in zijn eerste drie jaar als vechter vier overwinningen te pakken. Mede hierdoor tekende hij vervolgens voor het bekende Fight Nights Global. Na drie overwinningen voor de organisatie mocht Ulanbekov voor de titel vechten tegen Vartan Asatryan. Ulanbekov won de partij in de vierde ronde via Guillotine Choke Submission en pakte de titel. Vervolgens verloor Ulanbekov in zijn eerste titelverdediging een zéér controversiële Majority Decision tegen Zhalgas Zhumagulov. Ulanbekov besloot de organisatie te verlaten en voor de Gorilla FC organisatie van Nurmagomedov te gaan vechten. Ulanbekov won meteen de Flyweight titel door Aleksandr Podlesniy te verslaan. Die titel werd tweemaal met succes verdedigd. Ulanbekov tekende in Juni 2020 bij de UFC. Hij zou zijn debuut maken tegen Aleksandr Doskalchuk in Juli 2020. Echter werd Doskalchuk (zo bleek later) van de partij gehaald na een positieve USADA test. Ulanbekov zou vervolgens pas in Oktober 2020 zijn UFC debuut maken tegen Bruno Silva. Ulanbekov won zijn debuut via Unanimous Decision. Ulanbekov werd vervolgens tweemaal gekoppeld aan Matheus Nicolau. De partij zou nooit plaatsvinden. Helaas moest Ulanbekov zich om onbekende redenen ook terugtrekken uit zijn geplande partij tegen Tyson Nam in Juni 2021.

Embed from Getty Images

Allan Nascimento (MMA 17-5/UFC 0-0) beter bekend als Allan Puro Osso in Brazilië maakte in 2011 zijn professionele MMA debuut. Na vijf overwinningen in het regionale Braziliaanse circuit werd Nascimento al opgemerkt door het Amerikaanse Legacy FC. Nascimento wist een sterk debuut te maken in 2012 voor Legacy FC door de ongeslagen Terry Acker via een Kneebar Submission te verslaan. Na vervolgens zijn eerste verlies geslikt te hebben tegen Will Campuzano keerde Nascimento terug naar Brazilië. Daar wist hij tien van zijn twaalf partijen te winnen. Hierbij zaten overwinningen tegen Ruslan Abiltarov, Matias Vasquez Jimenez en Roberto “Satoshi” de Souza. Nascimento werd vervolgens in 2018 door de UFC uitgenodigd om deel te nemen aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Hierin moest Nascimento het opnemen tegen landgenoot Raulian Paiva. In een van de beste gevechten in de historie van de Contender Series kwam Nascimento via Split Decision te kort en kreeg niet hij maar Paiva de UFC deal. Nascimento vocht vervolgens bijna drie jaar niet en keerde pas in Juli 2021 terug. In Brazilië werd gewonnen van Elivaldo Lima via een Rear Naked Choke Submission. Nascimento tekende vervolgens alsnog een contract bij de UFC. Nascimento is een van de vaste trainingspartners van huidig UFC Lightweight kampioen Charles Oliveira.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »