breaking news

Tafon Nchukwi vs. Mike Rodriguez toegevoegd aan UFC evenement op 18 september

June 10th, 2021 | by Marcel Dorff
Tafon Nchukwi vs. Mike Rodriguez toegevoegd aan UFC evenement op 18 september
UFC
0

Tafon Nchukwi keert op 18 september terug in de Light-Heavyweight divisie. De man uit Kameroen die vorig jaar de overstap maakte naar de Middleweight divisie laat dit beslissing voor wat het is en treft Mike Rodriguez in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Junkie meldde de partij.

Tafon Nchukwi (MMA 5-1/UFC 1-1) is een Kameroense MMA vechter die na een korte amateur carrière in 2019 de overstap maakte naar de professionals. Nchukwi won zijn eerste twee professionele partijen en werd door de CFFC gekoppeld aan UFC developmental vechter William Knight. Nchukwi won die partij in de eerste ronde via TKO. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Al Matavao. Nchukwi versloeg Matavao via een Headkick KO in de tweede ronde. Ondanks zijn geringe ervaring was Dana White overtuigd en bood hij Nchukwi een UFC contract aan. Nchukwi maakte zijn UFC debuut in December 2020 tegen Jamie Pickett. Nchukwi won via Unanimous Decision. Helaas kon hij die overwinning in Mei 2021 geen goed vervolg geven. Via Split Decision werd verloren van de Zuid-Koreaan Jun Yong Park.

Embed from Getty Images

Mike Rodriguez (MMA 11-6-0-1/UFC 2-4-0-1) maakte in 2014 zijn Pro-MMA debuut. Rodriguez traint bij Lauzon MMA waar hij wordt getraind door UFC Lightweight vechter Joe Lauzon. Rodriguez maakte naam voor zichzelf in de East Coast MMA scene in de VS. Zo kwam hij maar liefst achtmaal uit voor de CES MMA organisatie. Van die acht partijen won hij er zes. Alle zes partijen werden voortijdig beslist. Rodriguez werd in Augustus 2017 uitgenodigd om mee te doen aan de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Rodriguez nam het op tijdens het Main Event van Week 5 tegen Jamelle Jones. Via een Flying Knee en daarop volgende stoten won Rodriguez via KO vroeg in de eerste ronde en verdiende hij een UFC contract. Rodriguez debuteerde vervolgens in April 2018 tijdens UFC 223 tegen Devin Clark. Clark controleerde de partij en won via een eenzijdige Unanimous Decision. Rodriguez wist vervolgens in December 2018 tijdens UFC Milwaukee wel zijn eerste overwinning te pakken in de Octagon. Via TKO in de eerste ronde werd gewonnen van Adam Milstead. Rodriguez werd vervolgens gekoppeld aan Gian Villante tijdens UFC Sacramento in Juli 2019. Echter zou Villante niet vechten en verving de Braziliaan John Allan de New Yorker. Allan won het gevecht via Unanimous Decision. Echter werd de Braziliaan positief getest na het gevecht. Hierdoor werd de partij omgezet in een No Contest. Rodriguez werd vervolgens tijdens UFC Busan ingeroosterd tegen Da Un Jung. Rodriguez verloor vroeg in de eerste ronde via KO. Uiteindelijk pakte Rodriguez in Augustus 2020 wel zijn tweede UFC overwinning. Via KO in de eerste ronde werd gewonnen van Marcin Prachnio. Rodriguez leek daar nog geen maand later een nieuwe overwinning aan toe te voegen tegen Ed Herman. Echter zag de dienstdoende scheidsrechter in een volledig legale techniek van Rodriguez een illegale techniek. Hierdoor ging het gevecht verder en kreeg Rodriguez niet de verdiende TKO overwinning toegewezen. Helaas voor Rodriguez verloor hij vervolgens via Kimura Submission in de derde ronde. Hier kwam in Februari 2021 wederom een verlies bij. Via Rear Naked Choke Submission werd verloren van Danilo Marques.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »