breaking news

Tabatha Ricci vervangt Maryna Moroz zaterdag tegen Manon Fiorot tijdens UFC Fight Night 189

June 2nd, 2021 | by Marcel Dorff
Tabatha Ricci vervangt Maryna Moroz zaterdag tegen Manon Fiorot tijdens UFC Fight Night 189
UFC
0

Maryna Moroz is om onbekende redenen van het UFC Fight Night 189 evenement gehaald dat zaterdag plaats zal vinden. De Oekraïense zal worden vervangen door ongeslagen nieuwkomer Tabatha Ricci. Ricci neemt het op in de Flyweight divisie tegen de Française Manon Fiorot. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas. De partij maakt deel uit van de Preliminary Card. MMA Junkie wist de verandering te melden.

Manon Fiorot (MMA 6-1/UFC 1-0) is een Franse MMA vechtster die na een amateur carrière van anderhalf jaar in 2018 haar professionele debuut maakte. Haar debuut verloor ze voor de Cage Warriors organisatie via een controversiële Split Decision tegen Leah McCourt. Fiorot deed vervolgens mee aan het tweede seizoen van “The Fighter”. Een show van de Zuid-Afrikaanse EFC organisatie om een nieuwe uitdager te vinden voor kampioene Amanda Lino. Fiorot haalde de finale waarin ze via TKO in de derde ronde wist te winnen van Mellony Geugjes. Fiorot kreeg vervolgens haar beloofde titelgevecht tegen Lino. De Française won de partij via Unanimous Decision en pakte daarmee de titel. Fiorot tekende vervolgens bij de UAE Warriors organisatie. Na twee TKO overwinningen vocht Fiorot in November 2020 voor de vacante titel tegen Gabriela Campo. Fiorot won via KO in de eerste ronde en pakte daarmee haar tweede titel tijdens haar professionele carrière. Fiorot tekende in December 2020 een contract bij de UFC. Een maand later debuteerde ze al in Abu Dhabi tegen Victoria Leonardo. En dat Fiorot iemand is om rekening mee te houden liet ze meteen zien. In een zeer dominante partij won ze via TKO in de tweede ronde. Fiorot werd vervolgens vijf maanden later gematcht tegen Maryna Moroz. Echter trok Moroz zich terug en werd vervangen door Tabatha Ricci.

Embed from Getty Images

Tabatha Ricci (MMA 5-0/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die in 2013 haar debuut maakte bij de professionals. Na twee overwinningen in het regionale Braziliaanse circuit zou Ricci liefst zes jaar niet meer actief zijn in het MMA. Ricci keerde pas weer terug in 2020 bij de LFA organisatie. Daar wist ze overwinningen te pakken tegen Kelsey Arnesen en Vanessa Marie Grimes. Vervolgens wist ze daar in April 2021 nog een overwinning aan toe te voegen door Shawna Ormsby via KO in de tweede ronde te stoppen. Met een 5-0 record tekende Ricci in Juni 2021 bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »