breaking news

Su Mudaerji vs. Andre Soukhamthath toegevoegd aan UFC Shenzhen card

July 23rd, 2019 | by Marcel Dorff
Su Mudaerji vs. Andre Soukhamthath toegevoegd aan UFC Shenzhen card
UFC
0

De eerste Tibetaan in de UFC zal op 31 Augustus 2019 voor de tweede maal in de Octagon in actie komen. Su Mudaerji zal het op gaan nemen tegen Andre Soukhamthath in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Shenzhen Universiade Sports Center. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card van UFC Fight Night 157.

Su Mudaerji (MMA 11-4/UFC 0-1) is een Tibetaanse MMA vechter die sinds 2016 in het Pro-MMA circuit te vinden is. Mudaerji vocht op een partij na al zijn gevechten bij de Chinese WLF WARS organisatie. Daar vocht hij ook eenmaal voor de titel. Echter ging deze partij verloren. De Tibetaan won vervolgens drie partijen op rij. En wist hij al zijn partijen te finishen waardoor hij bezit over een 100% finishratio. Mudaerji tekende vervolgens als allereerste Tibetaan bij de UFC. In eerste instantie leek het of Su Mudaerji de UFC binnenkwam met een winstreak van drie gevechten, echter was het verloren gevecht in Oktober 2018 bij WLF WARS nog niet bijgewerkt in de databanken. Mudaerji betrad een maand later de Octagon voor zijn debuut tegen Louis Smolka tijdens UFC Beijing. Mudaerji gaf Smolka goede tegenstand, maar moest uiteindelijk in de tweede ronde via Armbar Submission zijn meerdere erkennen in de Hawaiiaan.

Embed from Getty Images

Andre Soukhamthath (MMA 13-7/UFC 2-4) maakte in 2017 zijn UFC debuut. De Laotiaanse Amerikaan kwam binnen als de CES MMA Bantamweight Kampioen. Soukhamthath is een allround vechter die bij voorkeur het liefst standup vecht. Soukhamthath won de CES MMA titel in Maart 2016 door de ongeslagen Kody Nordby te verslaan via KO in de vijfde ronde. In Augustus 2016 werd die titel voor het eerst verdedigd tegen Kin Moy (een man die Soukhamthath eerder in zijn carrière wist te verslaan). Soukhamthath zou in Maart 2017 zijn titel verdedigen tegen Tony Gravely tijdens het Main Event van CES MMA 42. Echter bood de UFC Soukhamthath een gevecht aan tijdens UFC 209 tegen Albert Morales. Soukhamthath had een sterk debuut, maar kon niet voorkomen dat Morales er met een Split Decision overwinning vandoor ging. Soukhamthath maakte vervolgens zijn tweede opwachting voor de UFC in Augustus 2017 tijdens UFC Mexico City. Soukhamthath nam het op tegen de Mexicaan Alejandro Perez. In een van de meest controversiële en discutabele decisions van 2017 verloor Soukhamthath via Split Decision. Hierdoor was Soukhamthath na twee Split Decision verliespartijen nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning in de Octagon. Die overwinning kwam in December 2017 tijdens UFC Fresno. Soukhamthath stapte in voor de geblesseerde Bryan Caraway tegen Luke Sanders. Sanders was sterker in de eerste ronde, maar liep vol tegen een stoot van Soukhamthath op in het begin van de tweede ronde. Sanders ging neer waarna Soukhamthath volgde met meerdere stoten. Soukhamthath schreef op die manier op zeer indrukwekkende wijze zijn eerste overwinning in zijn UFC carrière bij. Vervolgens nam Soukhamthath in Maart 2018 het op tegen de ongeslagen Sean O’Malley. Soukhamthath verloor de eerste twee rondes duidelijk. O’Malley brak echter zijn voet in de derde ronde op een blok van Soukhamthath. Echter had Soukhamthath dit niet in de gaten. Hierdoor kon O’Malley het ”uitzingen” tot het einde van de derde ronde en de overwinning via Unanimous Decision pakken. Soukhamthath werd vervolgens tijdens UFC Moncton gekoppeld aan Gavin Tucker, maar zou in verband met een blessure van de Canadees Jonathan Martinez ontmoeten. Martinez was een geduchte tegenstander, echter wist Soukhamthath de partij via Unanimous Decision winnend af te sluiten. Soukhamthath nam het vervolgens in April 2019 op tegen Montel Jackson. Jackson was sterker en versloeg de Laotiaan via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »