breaking news

Su Mudaerji vs. Malcolm Gordon toegevoegd aan UFC evenement op 28 november

September 12th, 2020 | by Redactie
Su Mudaerji vs. Malcolm Gordon toegevoegd aan UFC evenement op 28 november
UFC
0

De Tibetaan Su Mudaerji gaat op 28 november aanstaande zijn Flyweight debuut maken in de UFC. De van de Bantamweight divisie overkomende Mudaerji treft de Canadees Malcolm Gordon. Ook Gordon komt over van de Bantamweight divisie, echter had dit meer te maken met dat zijn debuutpartij op short notice was. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. TSN’s Aaron Bronsteter meldde gisteren al een overeenkomst. Wij kunnen dit nieuws bevestigen.

Su Mudaerji (MMA 12-4/UFC 1-1) is een Tibetaanse MMA vechter die sinds 2016 in het Pro-MMA circuit te vinden is. Mudaerji vocht op een partij na al zijn gevechten bij de Chinese WLF WARS organisatie. Daar vocht hij ook eenmaal voor de titel. Echter ging deze partij verloren. De Tibetaan won vervolgens drie partijen op rij. En wist hij al zijn partijen te finishen waardoor hij bezit over een 100% finishratio. Mudaerji tekende vervolgens als allereerste Tibetaan bij de UFC. In eerste instantie leek het of Su Mudaerji de UFC binnenkwam met een winstreak van drie gevechten, echter was het verloren gevecht in Oktober 2018 bij WLF WARS nog niet bijgewerkt in de databanken. Mudaerji betrad een maand later de Octagon voor zijn debuut tegen Louis Smolka tijdens UFC Beijing. Mudaerji gaf Smolka goede tegenstand, maar moest uiteindelijk in de tweede ronde via Armbar Submission zijn meerdere erkennen in de Hawaiiaan. Uiteindelijk zou de Tibetaan tijdens zijn tweede gevecht in de Octagon nóg beter voor de dag komen. Via Unanimous Decision werd tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019 gewonnen van Andre Soukhamthath. Mudaerji zette zijn UFC carrière vervolgens voort in de Flyweight divisie. Echter werd een partij in Maart 2020 tegen Bruno Silva gecanceld nadat Mudaerji geblesseerd raakte.

Embed from Getty Images

Malcolm Gordon (MMA 12-4/UFC 0-1) is een Canadese MMA vechter die in 2012 zijn professionele debuut maakte. Gordon wist vijfmaal te winnen in evenveel partijen en pakte onder meer een regionale MMA titel en versloeg UFC veteraan Chris Kelades. Gordon verloor vervolgens tweemaal, maar wist de negatieve spiraal om te doorbreken door driemaal te winnen en eveneens de titel bij de WXC organisatie te pakken. Dit leverde Gordon een contract op bij de TKO organisatie. Een van de meest prestigieuze MMA organisaties in Canada. Na een verloren debuut keerde Gordon terug bij de WXC organisatie waar hij zijn titel verdedigde. Echter zou hij een herkansing krijgen bij de TKO organisatie en mocht hij gelijk voor de titel vechten. Gordon won via Kimura Submission in de eerste ronde van Jordan Graham en was de nieuwe kampioen. Gordon verdedigde de titel tweemaal tegen respectievelijk James Mancini en Yoni Sherbatov. Vervolgens tekende Gordon bij BRAVE CF om deel te nemen aan het Flyweight toernooi. Echter werd het toernooi in verband met COVID-19 geschrapt. Gordon tekende vervolgens bij de UFC en zou in Juli 2020 zijn debuut maken tegen Aleksandr Doskalchuk. Echter werd Doskalchuk van de partij gehaald (later bleek in verband met een USADA overtreding) en werd vervangen door Amir Albazi. Gordon verloor in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »