breaking news

Su Mudaerji pakt short notice partij tegen Zarrukh Adashev op 20 januari in Abu Dhabi

December 31st, 2020 | by Marcel Dorff
Su Mudaerji pakt short notice partij tegen Zarrukh Adashev op 20 januari in Abu Dhabi
UFC
0

De UFC is erin geslaagd een vervanger te vinden voor Jeff Molina. Molina testte positief voor COVID-19 en werd van de partij gehaald tegen Zarrukh Adashev. De Tibetaan Su Mudaerji heeft het gevecht aangenomen. Hij treft op 20 januari Adashev in de Flyweight divisie. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. Big Punches IG maakte de partij bekend, wij kunnen het nieuws bevestigen.

Su Mudaerji (MMA 13-4/UFC 2-1) is een Tibetaanse MMA vechter die sinds 2016 in het Pro-MMA circuit te vinden is. Mudaerji vocht op een partij na al zijn gevechten bij de Chinese WLF WARS organisatie. Daar vocht hij ook eenmaal voor de titel. Echter ging deze partij verloren. De Tibetaan won vervolgens drie partijen op rij. En wist hij al zijn partijen te finishen waardoor hij bezit over een 100% finishratio. Mudaerji tekende vervolgens als allereerste Tibetaan bij de UFC. In eerste instantie leek het of Su Mudaerji de UFC binnenkwam met een winstreak van drie gevechten, echter was het verloren gevecht in Oktober 2018 bij WLF WARS nog niet bijgewerkt in de databanken. Mudaerji betrad een maand later de Octagon voor zijn debuut tegen Louis Smolka tijdens UFC Beijing. Mudaerji gaf Smolka goede tegenstand, maar moest uiteindelijk in de tweede ronde via Armbar Submission zijn meerdere erkennen in de Hawaiiaan. Uiteindelijk zou de Tibetaan tijdens zijn tweede gevecht in de Octagon nóg beter voor de dag komen. Via Unanimous Decision werd tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019 gewonnen van Andre Soukhamthath. Mudaerji zette zijn UFC carrière vervolgens voort in de Flyweight divisie. Echter werd een partij in Maart 2020 tegen Bruno Silva gecanceld nadat Mudaerji geblesseerd raakte. Mudaerji vocht wel in Oktober 2020 tegen Malcolm Gordon. Via KO in de eerste ronde imponeerde de Tibetaan en wist hij eveneens de Performance of the Night bonus te pakken.

Embed from Getty Images

Zarrukh Adashev (MMA 3-2/UFC 0-1) startte in 2015 zijn professionele MMA carrière. Echter verloor hij zijn eerste partij en vervolgde hij tot 2018 zijn carrière in het kickboksen. Uiteindelijk won hij bij Bellator MMA drie partijen op rij. De Oezbeek kreeg echter geen volwaardig Bellator contract. Hierdoor kon hij in Juni 2020 op short notice zijn UFC debuut maken tegen Tyson Nam. Adashev ging zwaar KO vroeg in de eerste ronde en vervolgt zijn carrière in de Flyweight divisie. Dit zou gebeuren tegen Jeff Molina. Echter werd de partij zowel in September 2020 als Januari 2021 gecanceld. Hierdoor werd Su Mudaerji de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »