breaking news

Strawweights Brianna van Buren en Hannah Cifers treffen elkaar tijdens UFC Raleigh

November 21st, 2019 | by Marcel Dorff
Strawweights Brianna van Buren en Hannah Cifers treffen elkaar tijdens UFC Raleigh
UFC
0

Brianna van Buren maakt na een succesvol debuut eerder dit jaar ditmaal haar opwachting tijdens UFC Fight Night 166 in Raleigh, North Carolina. Van Buren stuit op Hannah Cifers in de Strawweight divisie. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon van de PNC Arena. Het gevecht zal plaatsvinden op 25 januari 2020. MMA Junkie wist het gevecht als eerste naar buiten te brengen. Wij kunnen deze partij bevestigen.

Brianna Van Buren (MMA 9-2/UFC 1-0) is een Amerikaanse vechtster die na een ongeslagen amateur carrière van twee jaar in 2012 de overstap maakte naar de professionals. Van Buren wist in haar vierde gevecht al de Rogue Fights titel te pakken en tekende vervolgens bij Invicta FC. Daar verloor ze haar debuut tegen Amy Montenegro via Unanimous Decision. Van Buren zou vervolgens liefst 3.5 jaar niet vechten. Echter kwam ze na die 3.5 jaar sterker terug dan ooit. Zo won ze van UFC veterane Jamie Moyle via Unanimous Decision. Invicta FC hield vervolgens in Mei 2019 een achtkoppig toernooi in de Strawweight divisie. De winnares zou het op een later evenement moeten gaan opnemen tegen Kampioene Virna Jandiroba. Echter tekende de Braziliaanse bij de UFC waarna Invicta FC de winnares van het toernooi zou erkennen als nieuwe Kampioene. Van Buren vocht een ijzersterk toernooi en versloeg op een avond Manjit Kolekar, Juliana Lima en Kailin Curran. Hierdoor was ze de nieuwe Kampioene. Van Buren deed een maand na haar titelwinst alweer afstand van de titel en tekende bij de UFC. Van Buren nam het tijdens UFC Sacramento in Juli 2019 op tegen Livia Renata Souza. Van Buren vocht erg sterk en won haar debuut via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Hannah Cifers (MMA 10-3/UFC 2-1) maakte in 2013 na een amateur carrière van een jaar haar debuut bij de professionals. Cifers verloor haar debuut tegen de ervaren Heather Jo Clark via Unanimous Decision. Vervolgens pakte Cifers drie overwinningen. Hierna vocht ze anderhalf jaar niet. Helaas verloor ze in haar comeback gevecht in 2017 van de inmiddels bij de UFC vechtende Gillian Robertson. Echter heeft Cifers sindsdien vijf overwinningen op rij gepakt waaronder een overwinning in Spetember 2018 tegen Kali Robbins. Cifers vocht daarvoor ook al tweemaal succesvol voor de Titan FC organisatie. Cifers maakte vervolgens op short notice haar UFC debuut in Denver tegen Maycee Barber. Barber was te sterk en versloeg Cifers via TKO in de tweede ronde. Cifers maakte vervolgens in Maart 2019 haar opwachting tegen Polyana Viana tijdens UFC 235 in Las Vegas. Cifers won het gevecht via Split Decision. Vervolgens maakte Cifers haar opwachting in Augustus 2019 tegen Jodie Esquibel. Cifers won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »