breaking news

Stockholm card aangevuld met meer Scandinaviërs

February 28th, 2017 | by Marcel Dorff
Stockholm card aangevuld met meer Scandinaviërs
UFC
0

Zojuist maakte de UFC bekend dat het op 28 Mei 2017 zal terugkeren in Stockholm, Zweden. In de Ericsson Globe zullen Alexander Gustafsson en Glover Teixeira het Main Event verzorgen. De UFC heeft inmiddels nog drie gevechten aan de card toegevoegd. Zo zullen de Scandinavische Middleweights Jack Hermansson en Magnus Cedenblad hun opwachting maken tegen respectievelijk Alex Nicholson en Chris Camozzi. Tot slot is er ook een Heavyweightgevecht toegevoegd tussen de Deen Christian Colombo en de Pool Damian Grabowski. Dit gevecht was eerder gepland voor het Kopenhagen evenement dat dus geen doorgang zal vinden. 

Lees hieronder meer over de zes vechters.

Jack Hermansson vs. Alex Nicholson

Jack Hermansson (MMA 14-3/UFC 1-1) is een voormalig Cage Warriors FC Kampioen die in 2016 door de UFC werd gecontracteerd. De Zweedse Noor maakte zijn debuut tijdens UFC Hamburg tegen voormalig BAMMA Kampioen Scott Askham. In een zeer attractief standup gevecht was Hermansson over drie rondes de betere, en won hij zijn debuut via Unanimous Decision. Een paar maanden later in November 2016 stond TUF Brazil 1 winnaar Cezar Ferreira tegenover Hermansson. Ferreira wist Hermansson in de tweede ronde te finishen via Arm-Triangle Choke Submission en brak daarmee de 9 fight winstreak van Hermansson die al sinds 2013 niet meer had verloren.

Alex Nicholson (MMA 7-3/UFC 1-2) kwam begin 2016 als vervanger voor Sean O’Connell de UFC binnen. In zijn eerste partij nam Nicholson het op tegen Misha Cirkunov. Cirkunov wist via een soort van neck crank de kaak van Nicholson te breken. Nicholson herstelde, ging een gewichtsklasse omlaag en kwam op zeer sterke wijze terug. In Juli 2016 won hij via KO van de thuisvechtende Devin Clark. Nicholson nam het vervolgens in Mexico op tegen publiekslieveling Sam Alvey. In een zeer evenwichtig gevecht won Alvey uiteindelijk op de scorekaarten. Nicholson stond gepland om het op te nemen tegen Paulo Henrique Costa tijdens UFC Fight Night 107 in Fortaleza. Echter raakte Nicholson een dag na de bekendmaking al geblesseerd waardoor hij vervangen moest worden. Nicholson kwam recent nog onder vuur te liggen na vermeende racistische uitlatingen als cornerman in de hoek van Mike Perry. Er volgden geen sancties.

Magnus Cedenblad vs. Chris Camozzi

Magnus Cedenblad (MMA 14-5/UFC 4-2) is een van de meest onderschatte vechters in de UFC Middleweight divisie. Cedenblad verloor weliswaar zijn debuut tegen Francis Carmont, maar wist vervolgens vier keer te winnen. Waaronder overwinningen tegen mannen als Krzysztof Jotko en Scott Askham. Echter wist Cedenblad in zijn laatste gevecht behoorlijk teleur te stellen. In Belfast werd verloren via TKO van nieuwkomer Jack Marshman. Hierdoor is Cedenblad weer iets verder van de Top 15 verwijderd. De Zweed zal tegen Camozzi orde op zaken moeten stellen om niet verder buiten de Top 15 te geraken.

Chris Camozzi (MMA 24-12/UFC 9-9) kwam via TUF 11 de UFC binnen. Camozzi moest echter al gelijk de show verlaten nadat hij in zijn eliminatiegevecht een gebroken hand had opgelopen. Dana White beloofde hem (omdat hij het gevecht gewonnen had) een kans tijdens de Finale. Camozzi greep die kans en versloeg James Hammortree via Unanimous Decision. Vervolgens werd van Dongi Yang gewonnen en van Kyle Noke verloren. Doordat de UFC wachtte met contractverlening nam Camozzi een gevecht aan bij een andere promotie. Deze werd gewonnen waarna Camozzi’s contract alsnog werd verlengt. Camozzi zou in zijn comeback gevecht verliezen van Francis Carmont, waarna een winstreak van vier gevechten werd opgebouwd. Onder andere mannen als Nick Catone, Nick Ring en Luiz Cane werden verslagen. Hierna volgde een losing streak van vier gevechten, waarvan twee Split Decision tijdens de laatste twee gevechten. De UFC gaf Camozzi geen contractverlenging. Echter zeven maanden later had de UFC een groot probleem tijdens de UFC on FOX 15 show. Jacaré Souza was zonder tegenstander komen te zitten na een blessure van Yoel Romero. Camozzi wilde het gevecht graag aannemen en zich revancheren voor een eerder verlies tegen Jacaré in de UFC. De UFC gaf hier gehoor aan. Alleen wist Jacaré Souza het gevecht ditmaal nog sneller te finishen dan voorheen. Maar het belangrijkste voor Camozzi was uiteraard dat hij terug was in de UFC. Camozzi wist ditmaal een 3 fight winstreak neer te zetten tegen onder andere Joe Riggs en Vitor Miranda. Inmiddels zit Camozzi weer op een losing streak van twee gevechten. Zo werd verloren van Thales Leites via Rear  Naked Choke Submission in de derde ronde, en werd ook vrij verrassend verloren van Daniel Kelly via Unanimous Decision. Voor Camozzi zaak om te winnen en zijn losing streak te doorbreken.

Christian Colombo vs. Damian Grabowski

Christian Colombo (MMA 8-2-1/UFC 0-1-1) maakte in 2016 zijn UFC debuut. In Hamburg vocht hij tegen de Duitse Syriër Jarjis Danho. Door een punt aftrek vanwege een illegale handeling in de eerste ronde, eindigde het gevecht in een draw. Colombo vervolgde zijn UFC carrière echter snel. In November 2016 stond hij in Brazilië tegenover de Braziliaan Luis Henrique de Oliveira. De Braziliaan bleek uiteindelijk via Guillotine Choke in de derde ronde te sterk waardoor de Deen Colombo nog altijd op zijn eerste UFC overwinning wacht.

De Pool Damian Grabowski (MMA 20-4/UFC 0-2) zal het opnemen tegen Colombo. Grabowski heeft op zijn zachtst gezegd nog niet al teveel succes behaald in de UFC. Grabowski maakte vorig jaar zijn debuut voor de organisatie tegen Derrick Lewis. Lewis won via TKO in de eerste ronde. Ook de tweede partij van Grabowski was alles behalve succesvol. De Pool verloor ditmaal na 14 seconden via KO van Anthony Hamilton. Begin dit jaar stond Grabowski gematcht tegen Viktor Pesta. Dit gevecht moest Grabowski in verband met een blessure afzeggen.

Comments are closed.

Translate »