breaking news

Stipe Miocic verdedigt titel tegen Cain Velasquez tijdens UFC 216

July 20th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder deze week kwam er een rapport naar buiten van MMA journalist Chris Taylor, dat het gevecht tussen UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic en voormalig UFC Heavyweight Kampioen Cain Velasquez in de maak zou zijn voor UFC 216 in Las Vegas, Nevada. Zojuist heeft de zeer goed ingevoerde MMA journalist James Lynch bevestigd dat het gevecht ook echt plaats zal vinden op 7 Oktober 2016 tijdens UFC 216. Beide mannen nemen het tegen elkaar op in de T-Mobile Arena tijdens het Main Event.

Stipe Miocic (MMA 17-2/UFC 11-2) kwam in 2011 als ongeslagen vechter de UFC binnen en is inmiddels al jaren niet meer weg te denken uit de top van de Heavyweight divisie. De Amerikaan met Kroatische roots was voordat hij de UFC binnen kwam een Cleveland Golden Gloves Boxing Kampioen (Amateur boksen). Miocic won in 2011 zijn UFC debuut door Joey Beltran via Unanimous Decision te verslaan. Nadat in 2012 via KO van Phil de Fries en via TKO van Shane Del Rosario werd gewonnen, kreeg Miocic zijn eerste Main Event aangeboden binnen de UFC. Stefan Struve  was in Nottingham zijn tegenstander. De op dat moment ongeslagen Miocic verloor in de tweede ronde via TKO. Miocic wist zich vervolgens zelf weer op te werken door veteranen als Roy Nelson, Gabriel Gonzaga en ook Fabio Maldonado te verslaan. Maldonado was een late replacement voor Junior Dos Santos. Miocic versloeg Maldonado via TKO binnen 35 seconden tijdens het Main Event van het evenement in São Paulo. Zeven maanden later (inmiddels December 2014) stond tijdens het Main Event van UFC on FOX 13 ditmaal wel Junior Dos Santos tegenover Miocic. In een zeer gelijkwaardig gevecht was Dos Santos nét iets beter en won via Unanimous Decision. Miocic kwam vervolgens sterk terug en wist Mark Hunt te domineren en in de vijfde ronde te finishen via TKO. Dit was zijn enige gevecht in 2015. In 2016 had Miocic een jaar om nooit meer te vergeten. Zo werd tijdens het eerste evenement van het jaar in Januari de voormalig UFC Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski binnen één minuut gefinisht via KO. Miocic eiste een titelgevecht tegen Kampioen Fabricio Werdum, maar de UFC gaf de voorkeur aan Cain Velasquez. Uiteindelijk viel Velasquez geblesseerd uit en werd er een gevecht opgezet tussen Werdum en Miocic in Werdum’s thuisstad Curitiba. Miocic wist Werdum achteruitlopend vol met een stoot op zijn kin te raken. De Braziliaan ging KO en Miocic werd de nieuwe UFC Heavyweight Kampioen. Miocic mocht zijn titel in zijn thuisstad Cleveland verdedigen tegen de Nederlander Alistair Overeem. Miocic ging neer op een stoot van Overeem vroeg in het gevecht, maar herstelde. Uiteindelijk wist Miocic de Nederlander naar de grond te werken en vanuit de guard stoten op de kin van Overeem te landen die hierdoor KO ging. Miocic sloot zo het jaar 2016 af met drie KO’s in de eerste ronde in even veel gevechten. De ”destruction-tour” van Miocic ging vrolijk verder in 2017. Ditmaal stond een rematch tegen Junior Dos Santos op het programma. Miocic die een paar jaar terug nog verloor van Dos Santos, maakte ditmaal korte metten met de voormalig Kampioen en versloeg ook Dos Santos via TKO in de eerste ronde. Nu mag Miocic het gaan opnemen tegen Cain Velasquez.

Cain Velasquez (MMA 14-2/UFC 12-2) kwam met slechts twee overwinningen op zak in 2008 de UFC binnen. De in de Verenigde Staten geboren Mexicaan won zijn UFC debuut in de eerste ronde via TKO van Brad Morris. Daarop volgden TKO overwinningen tegen Jake O’Brien en Denis Stojnic. Vervolgens kreeg Velasquez in 2009 een plek op het Co-Main Event aangeboden van UFC 99 in Keulen tegen Heath Herring. Herring viel echter geblesseerd uit en werd vervangen door Cheick Kongo. Velasquez liet zien dat hij iemand was om rekening mee te houden voor de toekomst en versloeg Kongo via Unanimous Decision. Vervolgens wist Velasquez via KO te winnen van zowel Ben Rothwell als van MMA legende Antonio Rodrigo Nogueira. De UFC had voldoende gezien en gaf Velasquez de kans om voor de titel te vechten tegen de Kampioen destijds Brock Lesnar. Lesnar had geen schijn van kans tegen Velasquez. De Mexicaan pakte via TKO in de eerste ronde de UFC Heavyweight Titel en werd de allereerste Mexicaanse UFC Heavyweight Kampioen ooit. Velasquez keerde vervolgens een jaar later (inmiddels 2011) terug om zijn titel te verdedigen tegen Junior Dos Santos. Het gevecht duurde iets meer dan één minuut. De Braziliaan Dos Santos wist Velasquez KO te slaan en pakte de Heavyweight titel. Velasquez revancheerde zich vervolgens in 2012 met kinderlijk gemak tegen Antonio Silva, alvorens de UFC een rematch boekte tussen Dos Santos en Velasquez. Velasquez was duidelijk gebrand om zijn titel terug te winnen, en domineerde het gevecht. Na vijf rondes won Velasquez het gevecht via Unanimous Decision en pakte zijn titel terug. Velasquez verdedigde zijn titel vervolgens tegen Antonio Silva. Opnieuw versloeg Velasquez de Braziliaan via TKO in de eerste ronde. Inmiddels had Dos Santos zich ook weer terug naar de top gewerkt en werd er een zogeheten ”rubbermatch” gehouden tussen Velasquez en Dos Santos. Opnieuw was Velasquez duidelijk sterker, alleen wist hij het dit keer wel te finishen. In de vijfde ronde werd het gevecht via TKO beslist. Door aanhoudend blessureleed van Velasquez duurde het vervolgens anderhalf jaar voordat Velasquez opnieuw in de Octagon was te bewonderen. Tijdens UFC 188 in Mexico City nam de Mexicaan het op tegen de Interim Kampioen Fabricio Werdum. Velasquez had problemen met zijn cardio, het gevecht werd immers ”op hoogte” gevochten. Werdum was beter voorbereid en geacclimatiseerd en wist het gevecht in zijn voordeel te beslissen via en Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Velasquez was opnieuw zijn titel kwijt. Mede door opnieuw blessures kwam een rematch er niet van. Velasquez keerde vorig jaar zomer terug in de Octagon tegen Travis Browne. Velasquez won het gevecht via TKO in de eerste ronde, maar raakte vervolgens opnieuw geblesseerd. Nu is de Mexicaan terug, en krijgt hij meteen een titelgevecht tegen Stipe Miocic.

Comments are closed.

Translate »