breaking news

Steve Garcia Jr. pakt last minute partij tegen “Violent Bob Ross” tijdens UFC Norfolk

February 24th, 2020 | by Redactie
Steve Garcia Jr. pakt last minute partij tegen “Violent Bob Ross” tijdens UFC Norfolk
UFC
0

De UFC heeft vijf dagen voor het UFC Fight Night 169 evenement in Norfolk, Virginia toch nog een vervanger gevonden voor de geblesseerd geraakte Alexander Munoz. De organisatie heeft Steve Garcia Jr. gecontracteerd. Garcia Jr. zou volgende maand voor de Featherweight titel vechten bij de LFA organisatie. Die partij vervalt nu waardoor Garcia Jr. nu op short notice zijn UFC debuut maakt in de Lightweight divisie tegen Luis Peña. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Chartway Arena op de Preliminary Card. MMA Junkie meldde het nieuws.

Luis Peña (MMA 7-3/UFC 3-2) vecht sinds 2016 in het professionele circuit, maar had daarvoor al twee jaar als amateur carrière gemaakt. Peña werd in Italië geboren, maar werd afgestaan aan een Amerikaanse familie. Peña bekend om zijn agressieve vechtstijl maakte zijn pro-debuut voor de Fight Hard MMA organisatie. Daar wist hij via KO in de eerste ronde zijn tegenstander te verslaan. Peña won vervolgens nog driemaal, waaronder de Worlds Collide titel in 2017. ”Violent Bob Ross” (zoals zijn bijnaam luidt) deed vervolgens mee aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Peña won in een van de beste partijen van het seizoen via Unanimous Decision van Jose Martinez Jr. echter hield hij een blessure over aan het gevecht. Na onderzoek bleek dat Peña zijn middenvoetsbeentje had gebroken en uit het toernooi lag. UFC President Dana White beloofde Peña een plek op de card van de TUF Finale, en dit gebeurde ook. Tijdens de TUF 27 Finale nam Peña het op tegen de Ier Richie Smullen. Peña won via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en pakte ook gelijk de Performance of the Night bonus hiervoor. Vervolgens kreeg Peña zijn gewenste gevecht tijdens UFC Denver tegen TUF 27 winnaar Mike Trizano. Peña verloor het gevecht via Split Decision en ging vervolgens in gewicht omlaag. Echter wist hij zijn gewicht niet te halen. Peña won zijn partij wel overtuigend tijdens UFC Nashville tegen Steven Peterson. Peña moest vervolgens van de UFC verplicht terug naar de Lightweight divisie. Peña maakte in die divisie in Juni 2019 alweer zijn opwachting tegen Matt Wiman. Wiman maakte zijn comeback in de Octagon na bijna vijf jaar afwezigheid. Peña vocht heel sterk en finishte Wiman in de derde ronde via TKO. Peña werd vervolgens tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 gekoppeld aan Matt Frevola. Peña verloor het gevecht via een zeer controversiële Split Decision. Peña zou vervolgens vechten tegen nieuwkomer Alexander Munoz tijdens UFC Norfolk in Februari 2020. Echter raakte Munoz geblesseerd waarna Steve Garcia Jr. de nieuwe tegenstander werd.

Embed from Getty Images

Steve Garcia Jr. (MMA 11-3/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2013. Garcia kreeg binnen zes maanden al een contract bij Bellator MMA. Daar wist de Amerikaan vijf van in totaal zeven partijen te winnen. Zo werden onder meer Shawn Bunch en Kin Moy verslagen. Verloren werd er van Ricky Turcios en voormalig kampioen Joe Warren. Garcia vocht vervolgens driemaal op een evenement van zijn gym JacksonWink MMA. Garcia won tweemaal en pakte tegen Abel Cullum de titel. Vervolgens deed Garcia mee aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Garcia imponeerde met een overwinning in de eerste ronde via TKO tegen Desmond Torres. Dana White was echter die avond niet erg royaal met UFC contracten waardoor Garcia naast een contract greep. Garcia vocht vervolgens voor de LFA organisatie tegen Jose Mariscal. Mariscal werd via KO in de tweede ronde verslagen. Dit zou Garcia in April 2020 een titelgevecht opleveren, echter is de UFC nu alsnog voorbij gekomen waardoor hij bij de UFC heeft getekend.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.