breaking news

Stephanie Egger vervangt Bea Malecki tegen Tracy Cortez op 10 oktober aanstaande

October 2nd, 2020 | by Redactie
Stephanie Egger vervangt Bea Malecki tegen Tracy Cortez op 10 oktober aanstaande
UFC
0

De UFC maakte middels een persbericht de complete card bekend voor het evenement op 10 oktober in Abu Dhabi. In dit bericht was te lezen dat Tracy Cortez een nieuwe opponente heeft. De Zwitserse Stephanie Egger tekent bij de UFC. Zij vervangt Bea Malecki en neemt het op tegen Tracy Cortez in de Bantamweight divisie. De partij zal plaatsvinden volgende week zaterdag op Yas Island.

Tracy Cortez (MMA 7-1/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechtster die na een ongeslagen amateur carrière van drie jaar in 2017 de overstap maakte naar de professionals. Cortez verloor haar debuut voor de Invicta FC organisatie, maar wist vervolgens een winstreak neer te zetten van drie gevechten. Dit leverde haar een contract op bij de Combate Americas organisatie. Cortez won in de tweede ronde via TKO van Karen Cedillo en keerde terug bij Invicta FC. Daar werd ze gekoppeld aan de ongeslagen Erin Blanchfield. Cortez won het gevecht via een zeer controversiële Split Decision. Cortez werd vervolgens in Juli 2019 uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Cortez nam het op tegen Mariya Agapova. Na een moeilijk begin domineerde Cortez het gehele gevecht en won ze overtuigend via Unanimous Decision. Dana White was overtuigd en beloonde Cortez met een UFC contract. Cortez zou vervolgens op short notice vechten tegen Duda Santana. Echter trok Santana zich terug en werd Vanessa Melo als nieuwe tegenstandster aangewezen. Cortez had weinig moeite met de Braziliaanse en won via Unanimous Decision. Cortez werd vervolgens in Oktober 2020 gekoppeld aan Bea Malecki. Echter trok de Zweedse zich terug en werd vervangen door Stephanie Egger.

Embed from Getty Images

Stephanie Egger (MMA 5-1/UFC 0-0) is een Zwitserse MMA vechtster die haar MMA debuut maakte in 2015. Na overwinningen op Judith Ruis en Mara Romero Borella tekende Egger een contract bij Invicta FC. Egger verloor haar debuut tegen Alexa Conners. Dit bleek later ook haar enige partij voor de organisatie te zijn. Egger keerde vervolgens pas anderhalf jaar na haar verloren partij terug in de kooi. Egger wist een winstreak van drie partijen op te bouwen. Onder meer Eeva Siiskonen en Reina Miura werden verslagen. Egger tekende in September 2020 een contract bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »