breaking news

Stefan Struve treft Daniel Omielanczuk tijdens UFC 204 in Londen

September 14th, 2016 | by Marcel Dorff

Nadat Ruslan Magomedov eind vorige week verstek moest laten gaan in verband met een blessure, was de UFC op zoek naar een vervanger voor de Rus. Uiteindelijk kwam men uit bij de Pool Daniel Omielanczuk. Hij neemt het op 8 Oktober 2016 op tegen Stefan Struve in de Manchester Arena in Manchester, Engeland, Verenigd Koninkrijk.

Stefan Struve (MMA 27-8/UFC 11-6) mag inmiddels wel als een UFC veteraan gezien worden. De Beverwijker kwam in 2009 de UFC binnen, en heeft zeer indrukwekkende winstpartijen staan tegen mensen als Pat Barry, Antonio Rodrigo Nogueira, Antonio Silva en huidig UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Struve won zijn laatste gevecht voor de UFC in Rotterdam. In een uitverkochte Ahoy sloeg hij Antonio ”Bigfoot” Silva al na 16 seconden KO. Iets wat de Nederlander de Performance of the Night bonus opleverde en een zeer goed gevoel na de bittere nederlaag in Australië tegen Jared Rosholt. Struve zou dus tegen Magomedov vechten, door een blessure zal dat nu Daniel Omielanczuk worden.

Daniel Omielanczuk (MMA 19-5-1-1/UFC 4-2-0-0) vecht sinds 2013 voor de UFC. Omielanczuk staat bekend om zijn harde stoten, maar ook vaak mindere cardio. Dit zagen we vooral in zijn partijen tegen Jared Rosholt en Anthony Hamilton. Beide partijen gingen verloren. Echter heeft Omielanczuk inmiddels een winstreak van drie opgebouwd in de UFC. Zo won hij via KO van Chris de la Rocha, en via decision van zowel Jarjis Danho als Oleksiy Oliynyk. Wat opvalt is dat Omielanczuk in zijn 26 Pro-MMA partijen nog nooit werd gefinisht. Verder valt op dat Omielanczuk ondanks zijn voorkeur voor standup vechten meer submission overwinningen dan KO’s op zijn naam heeft staan (negen om drie).

omi

Leave a Reply

Translate »