breaking news

Stefan Struve & Alexander Volkov verzorgen het Main Event in Rotterdam

May 27th, 2017 | by Redactie

Zojuist werd tijdens de Q&A in Stockholm bekend dat Stefan Struve in eigen land het Main Event zal vechten tegen de Rus Alexander Volkov. Op 2 September 2017 staan beide Heavyweights tegenover elkaar in de Octagon van de Rotterdam Ahoy. Stefan Struve zal daarmee na Stipe Miocic in 2012 zijn tweede Main Event voor de UFC gaan vechten. Voor voormalig Bellator Heavyweight Kampioen Volkov zal dit zijn eerste headliner worden in de Octagon.

Stefan Struve (MMA 28-8/UFC 12-6) maakte zijn UFC debuut in 2009 tegen tegen Junior Dos Santos. Struve verloor dit gevecht via TKO vroeg in de eerste ronde. Vervolgens vocht Struve een legendarische partij tegen Denis Stojnic in Keulen. Struve won met een gapende wond op zijn voorhoofd via Rear Naked Choke Submission. Struve wist vervolgens een winstreak van drie gevechten op te bouwen door ook nog te winnen van Chase Gormley en Paul Buentello. Helaas ging het mis tegen Roy Nelson. Vervolgens werden zowel Christian Morecraft als Sean McCorkle gefinisht, maar ging het mis tegen Travis Browne. Hierna zou Struve een 4 fight winstreak opbouwen, met onder meer overwinningen tegen Pat Barry en huidig UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Miocic werd verslagen via TKO in Londen. Struve wist de Amerikaan met Kroatische roots zelfs te finishen en is daarmee de enige man die Miocic heeft gefinisht. Mede door hartproblemen en privéproblemen kwam er tegen Mark Hunt een einde aan de winstreak van Struve, ook tegen landgenoot Alistair Overeem werd niet gewonnen. In Augustus 2015 nam Struve het op tegen de Braziliaanse MMA Legende Antonio Rodrigo ”Minotauro” Nogueira. Struve vocht zeer sterk en won in Brazilië via Unanimous Decision. Struve gaf er een paar maanden later echter geen vervolg aan. In een van de slechtste partijen uit Struve’s carrière verloor de Nederlander via Unanimous Decision onnodig van Jared Rosholt. In Mei 2016 streek de UFC neer in Rotterdam. Struve vocht op het Co-Main Event tegen Antonio ”Bigfoot” Silva. Struve was genadeloos en won via KO na 16 seconden. Een boost die de Nederlander meer dan gebruiken kon. Inmiddels heeft Struve weer een 2 fight winstreak in de UFC. Op 8 Oktober 2016 versloeg hij de Pool Daniel Omielanczuk met een mooie D’Arce Choke Submission. Vervolgens zou Struve het opnemen eerder dit jaar in Halifax tijdens het Main Event in een rematch tegen Junior Dos Santos. Struve moest echter een operatie ondergaan en moest daardoor verstek laten gaan.

Alexander Volkov (MMA 28-6/UFC 2-0) is een 28-jarige voormalig M-1 en Bellator Heavyweight kampioen. De 2.01 meter lange Rus wist 21 van zijn 28 overwinningen te eindigen voor de bel (18 KO/TKO en 3 Submission). Volkov begon zijn professionele MMA carrière in 2009. Sindsdien maakte hij furore bij M-1 waarna hij een telefoontje kreeg van Bellator. Daar mocht hij direct meedoen aan het Heavyweight tournooi. Na overwinningen op Brett Rogers en Vinicius Queiroz mocht hij voor de titel vechten. In een spannende partij die de 5 ronden volmaakte wist Volkov tegen Richard Hale aan het langste eind te trekken en mocht zich de Bellator Heavyweight kampioen noemen. Lang kon Volkov er niet van genieten want in zijn eerstvolgende partij verloor hij zijn titel aan Vitaly Minakov via TKO in de eerste ronde. In November 2016 debuteerde Volkov voor de UFC. In een weinig hoogstaande partij wist hij te winnen via een Split Decision tegen Timothy Johnson. Volkov werd vervolgens gematcht tegen Roy Nelson in Kansas City, Missouri eerder dit jaar. Volkov won dit gevecht via Unanimous Decision en is dus vooralsnog ongeslagen binnen de UFC.

Comments are closed.

Translate »