breaking news

Steeds meer Nederlanders vinden hun thuis bij het Aziatische ONE Championship

April 18th, 2019 | by Marcel Dorff
Steeds meer Nederlanders vinden hun thuis bij het Aziatische ONE Championship
ONE Championship
0

Steeds meer Nederlandse vechters vinden hun thuis in Azië bij het populaire ONE Championship. De organisatie van CEO Chatri Sityodtong timmert behoorlijk aan de weg en lijkt op korte termijn te willen concurreren met organisaties als de UFC, Bellator MMA en PFL. ONE Championship biedt zowel MMA, Muay Thai als Kickbokspartijen aan, Nederland is in alle drie disciplines vertegenwoordigd door tien vechters in totaal. Overigens zijn de gewichtsklassen in vergelijking met de UFC bij ONE Championship anders. De Middleweights van ONE zouden Light-Heavyweights zijn in de UFC etc.

MMA

In het MMA zien we Anthony Engelen (MMA 8-6/ONE 5-4) regelmatig zijn opwachting maken. De Featherweight vechter is een van de meest ervarene mannen bij de organisatie. Engelen vecht al sinds 2015 bij de organisatie. Tussen begin 2017 en halverwege 2018 was Engelen niet actief bij ONE Championship, maar tekende uiteindelijk alsnog een nieuw contract. Reinier de Ridder (MMA 10-0/ONE 1-0) is een van de twee Combat Brothers vechters die begin dit jaar zijn debuut maakte voor ONE Championship. De ongeslagen BJJ specialist imponeerde met een D’Arce Choke Submission in de eerste ronde tijdens zijn Middleweight debuut voor de organisatie. Sinds vandaag is ook zijn teamgenoot en trainingspartner Pieter Buist (MMA 14-4/ONE 0-0) toegevoegd aan ONE Championship. De Bredanaar maakt aankomende maand zijn debuut voor de organisatie in de Lightweight divisie tegen Kota Shimoishi.

Kickboxing

In het Kickboksen bij ONE Championship vinden we de meeste Nederlanders. Onder meer K-1 Legende Andy Souwer (KB 160-21-1/ONE 0-2-0) vocht al meerdere keren voor de organisatie. Souwer zal aankomende maand vechten in het ONE Kickboxing Featherweight toernooi tegen Jo Nattawut. Helmondenaar Nieky Holzken (KB 92-14-0-1/ONE 2-0-0-0) is eveneens een grote naam in het internationale kickbokscircuit. Holzken wist tweemaal te imponeren tot dusver en zal volgende maand voor de allereerste ONE Championship Kickboxing Lightweight titel tegen Regian Eersel (KB 53-4/ONE 2-0). Eersel is eveneens een Nederlander die tot dusver twee overwinningen wist te pakken bij de organisatie. Hierdoor zal op 17 Mei in Singapore de eerste Nederlandse ONE Kampioen worden gekroond. Ibrahim El Bouni (KB 37-8/ONE 1-2) en Tarik Khbabez (KB 45-5/ONE 3-0) komen zowel voor Marokko als voor Nederland uit. El Bouni won zijn debuut tegen Andre Meunier, maar verloor vervolgens van Tarik Khbabez en zeer controversieel van Andrei Stoica. Khbabez zelf heeft misschien wel een van de beste records in de ONE Championship Kickboxing Heavyweight divisie. Khbabez won van onder meer Alain Ngalani, Ibrahim El Bouni & Andrei Stoica en is met een 3-0 record nog altijd ongeslagen bij de organisatie. Tot slot vecht ook nog de Congolese Nederlander Chris Ngimbi (KB 46-25/ONE 1-1) bij ONE Kickboxing. Ngimbi is een zeer bekende naam in het Nederlandse kickbokscircuit en verloor weliswaar zijn debuut voor de organisatie, maar wist wel zijn tweede gevecht winnend af te sluiten tegen Armen Petrosyan.

Muay Thai

De enige Nederlandse vechter die op dit moment actief is bij het Muay Thai gedeelte van ONE Championship is Brown Pinas (KB 26-10/ONE 1-2). Pinas vocht tot dusver driemaal voor de organisatie en wist in zijn tweede partij tegen Yohann Fairtex Drai via een zeer spectaculaire spinning back elbow te winnen via KO.

De volgende Nederlanders waren ook actief bij ONE Championship.
MMA.
Vincent Latoel (MMA 17-8-2/ONE 4-5-0)
Melvin Manhoef (MMA 30-4-1-2/ONE 1-1-0-1)
Danny van Bergen (MMA 11-10-3-1/ONE 1-0-0-0)
Willy Ni (MMA 15-9/ONE 0-2)
Muay Thai.
Sergio Wielzen (KB 46-20-2-1/ONE 0-2-0-0)

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »