breaking news

Staat Gegard Mousasi op het main event van UFC Londen?

January 12th, 2017 | by Redactie

Gegard Mousasi is geen onbekende voor de Europese evenement bezoeker. Zo was hij verantwoordelijk voor het main event van de avonden in Stockholm, Berlijn en Noord-Ierland. En verzorgde hij een plek op de kaarten van Manchester en Londen. Nu er weer een Europees evenement om de hoek staat is er een mogelijkheid dat hij ook weer aan de top staat van dit evenement.

De 31-jarige Leidenaar staat momenteel op de vijfde plaats van de UFC top 15 Middleweight rankings. Hij wist afgelopen jaar vier partijen te winnen waaronder een technische knock-out overwinning over de Braziliaanse MMA veteraan Vitor Belfort. Met een bomvolle top zoekt Gegard de juiste manier om zich hier doorheen te vechten.

Als wij de geruchten moeten geloven is het volgende gevecht voor het goud tussen de kampioen Michael Bisping en uitdager Yoel Romero. Ook #3 vechter Jacare Souza staat ingeroosterd op een evenement. Naast deze reserveringen is #2 vechter Luke Rockhold nog niet hersteld van zijn afgelopen blessure. Hij zal het waarschijnlijk niet halen om de Octagon van Londen te betreden.

Dan staat er nog één naam boven hem.. Dat is de oud kampioen Chris Weidman. Deze Amerikaan verloor recent met een knock-out van Yoel Romero. Hij heeft hier een lelijke hoofdwond aan overgehouden, maar als wij zijn social media bekijken, lijkt hij de gym weer gevonden te hebben.

Onder hem in de rankings komen de namen Robert Whittaker, Anderson Silva en Derek Brunson. Of Mousasi opnieuw een gevecht aangaat tegen een lagere vechter, is dan nog de vraag.

Leave a Reply

Translate »