breaking news

Split decision verlies voor Andy Souwer tijdens ONE: Championship debuut

October 6th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Split decision verlies voor Andy Souwer tijdens ONE: Championship debuut
ONE Championship
0

Eerder vandaag was het aan Andy Souwer om zijn debuut te maken bij de Aziatische ONE: Championship. In de Impact Arena van Bangkok, Thailand vochten kickboksers, muay thai en mixed martial arts (MMA) vechters hun partij tijdens ONE: Kingdom of Heroes. Het evenement kreeg een Nederlands tintje door de kickbokser Andy Souwer.

Powered by Aiki Budo.

Na de walkouts onder begeleiding van de zeer geliefde Lenne Hardt staan Andy Souwer en Anthony Njokuani recht tegenover elkaar voor een kickbokspartij in de ONE Super Series klasse. Nog nooit eerder vocht Souwer in Thailand.

Na het klinken van de bel is het aan Souwer om het gevecht te openen met een goede lowkick. Souwer geeft de meeste druk en zoekt naar een rechterstoot gevolgd met een harde lowkick. Ook Niokuani begint met aanvallen. Hij gebruikt snelle en harde trappen om Souwer op afstand te houden.

Niokuani probeert veel weg te draaien naar de linker kant van Souwer. Door deze actie belanden beide mannen een aantal keer in een clinch. Hier hebben ze vijf seconden de tijd om te vechten. Vijftien seconden voor het einde van de ronde ontvangt Souwer een goede highkick. Echter lijkt hij dit zonder problemen op te vangen.

Ook in de tweede ronde zet Souwer de meeste druk. Niokuani opent met veel verschillende trappen en vecht voor een knock-out. Richting het einde van de ronde verhoogt Souwer het tempo. De combinaties worden langer en de afstand tussen hem en zijn tegenstander zijn korter. Souwer weet hier mooie series te plaatsen en ontvangt veel punten.

In de derde ronde vecht Souwer opnieuw vooruit. Souwer combineert met verschillende stoten en trappen en weet veel technieken te landen. Niokuani komt tussen deze initiatieven nog enkele keren hard door met een goede trap en knie. Bij het klinken van de bel ontvangen beide vechters een groot applaus.

Uiteindelijk wijst de jury de blauwe hoek aan als winnaar. Souwer verliest de partij met een split decision.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »