breaking news

Spike Carlyle treft Bill Algeo tijdens UFC evenement op 28 november in Las Vegas

November 9th, 2020 | by Marcel Dorff
Spike Carlyle treft Bill Algeo tijdens UFC evenement op 28 november in Las Vegas
UFC
0

Spike Carlyle keert op 28 november aanstaande terug in de Octagon. De Amerikaan gaat het opnemen tegen Bill Algeo in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. MMA Junkie wist eerder al een akkoord te melden. Inmiddels is de partij bevestigd.

Spike Carlyle (MMA 9-2/UFC 1-1) maakte na een amateur carrière van liefst zes jaar in 2017 de overstap naar de professionals. Carlyle imponeerde met vier overwinningen in vijf partijen en tekende een contract bij de Combate Americas organisatie. Daar wist hij zijn debuut en enige partij voor de organisatie te winnen tegen Brian Del Rosario via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens werd Fernando Padilla verslagen en imponeerde Carlyle in zijn LFA debuut met een spinning backfist KO tegen Matthew Colquhoun in de eerste ronde. Vlak voor het einde van 2019 wist Carlyle ook nog te winnen van de sterke Jean-Paul Lebosnoyani via KO in de eerste ronde. Carlyle tekende vervolgens in Februari 2020 een contract bij de UFC. Carlyle maakte zijn debuut vervolgens tijdens UFC Norfolk tegen Aalon Cruz. Carlyle won het gevecht via TKO in de eerste ronde. Vervolgens zou hij in Mei 2020 vechten tegen Billy Quarantillo. In een zeer spectaculaire partij verloor Carlyle via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Bill Algeo (MMA 13-5/UFC 0-1) startte na een amateur carrière van twee jaar in 2012 zijn professionele carrière. De Amerikaan tekende in 2013 al bij de CFFC organisatie. Daar wist hij vier overwinningen achter elkaar te behalen. Dit leverde hem een Main Event partij op tegen Shane Burgos. Algeo verloor voor het eerst in zijn carrière. Echter wist hij vervolgens de weg naar boven weer in te zetten. En na een overwinning op Anthony Terrell Smith mocht Algeo voor de vacante titel vechten tegen Jeff Lentz. Algeo won via Unanimous Decision. Uiteindelijk raakte hij de titel tijdens zijn eerste verdediging kwijt aan Jared Gordon. Algeo stapte over naar de Ring of Combat organisatie. Daar mocht hij gelijk voor de titel vechten tegen Tim Dooling. Algeo pakte de titel via TKO in de tweede ronde. Na drie succesvolle titelverdedigingen tegen respectievelijk James Gonzalez, Scott Heckman en John de Jesus werd Algeo in 2019 uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de sterke Engelsman Brendan Loughnane. In een van de betere gevechten van het seizoen verloor Algeo via Unanimous Decision. Algeo zou vervolgens in Augustus 2020 terugkeren bij de CFFC organisatie om voor de titel te vechten tegen Pat Sabatini. Echter raakte Sabatini geblesseerd en werd Algeo gekoppeld aan oude bekende Tim Dooling. Algeo won de partij en vroeg om een kans bij de UFC. Die kans kreeg hij twee weken later op short notice tegen Ricardo Lamas. In een spectaculaire partij die door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Algeo via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »