breaking news

Spectaculaire partij geboekt tussen Niko Price en Muslim Salikhov voor UFC Portland

February 13th, 2020 | by Redactie
Spectaculaire partij geboekt tussen Niko Price en Muslim Salikhov voor UFC Portland
UFC
0

De UFC heeft op papier een zeer spectaculaire partij geboekt tussen twee “KO-artists” voor UFC Fight Night 172 in Portland, Oregon op 11 april 2020. Niko Price zal het gaan opnemen in de Welterweight divisie tegen Muslim Salikhov. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Moda Center op de Main Card. ESPN’s Brett Okamoto maakte eerder melding van de onderhandelingen, inmiddels is de partij bevestigd.

Niko Price (MMA 14-3-0-1/UFC 6-3-0-1) is een man van de short notice gevechten. Tijdens het laatste evenement van 2016 verving hij Sabah Homasi, zijn teamgenoot van American Top Team. Price nam het op tegen Brandon Thatch. Price zei na afloop de gevechten van Thatch goed bekeken te hebben en wist dat zijn zwakte de groundgame was. Price bracht dan ook het gevecht naar de grond en wist laat in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission zijn eerste partij binnen de UFC winnend af te sluiten. Begin 2017 nam Price opnieuw een short notice gevecht aan, ditmaal tegen Alex Morono. Price wist in de laatste seconde van de tweede ronde het gevecht via KO te winnen, echter kreeg het gevecht nog een vervelend staartje voor Price. Price werd positief getest op Marihuana, hierdoor werd het gevecht tegen Morono omgezet in een No-Contest. Tijdens zijn partij in Augustus 2017 pakte Price zijn grootste overwinning tot dusver in zijn carrière. Alan Jouban werd in de eerste ronde via KO verslagen. Echter ging tijdens UFC São Paulo het ongeslagen record van Price eraan. Vicente Luque die op short notice inviel voor Luan Chagas was sterker en won via D’Arce Choke Submission in de tweede ronde. Price revancheerde zich vervolgens in 2018 tegen George Sullivan. Tijdens UFC Charlotte versloeg won hij via Rear Naked Choke Submission aan het einde van de tweede ronde. Vervolgens zou Price tijdens UFC Utica in Juni 2018 zijn opwachting maken tegen Belal Muhammad. Echter kreeg Price van de NYSAC geen licentie om in New York te vechten waardoor hij het gevecht moest afzeggen. Price keerde terug in de Octagon tijdens UFC Boise in Juli 2018 tegen Randy Brown. Price versloeg Brown via KO in de tweede ronde. Helaas voor Price kon hij hier twee maanden later geen goed vervolg aan geven. Tijdens UFC 228 werd via KO verloren van Abdul Razak Alhassan. Price wist in zijn daarop volgende gevecht tegen Tim Means zichzelf te revancheren. Via een keiharde KO won Price aan het einde van de eerste ronde van de MMA veteraan. Price kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Price werd vervolgens gematcht tegen Geoff Neal tijdens UFC 240 in Edmonton. In een zeer spectaculaire partij was het echter Neal die Price in de tweede ronde via TKO wist te finishen. Price wist echter zeer sterk terug te komen in zijn daarop volgende partij. Tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 wist hij James Vick via een Upkick KO te trappen. Hiermee verdiende Price de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Muslim Salikhov (MMA 16-2/UFC 3-1) vecht sinds November 2017 voor de UFC. De Dagestani werd al enkele maanden gelinkt met de organisatie, maar er werd maar geen overeenstemming bereikt. Salikhov is een vijfvoudig (!!!) wereldkampioen in Wushu Sanda en is in deze sport ook International Master of Sports in Rusland. Daarbij heeft Salikhov ook nog eens een kickboksrecord van 185-13-1. Salikhov debuteerde in het Pro-MMA pas in 2011. Salikhov is een keiharde standup vechter die 10 van in totaal 13 overwinningen via KO besliste. Zijn laatste twee overwinningen kwamen beiden via Spinning Back Kick in de eerste ronde tegen de voormalig UFC vechters Ivan Jorge en Melvin Guillard. Salikhov vocht zijn gevechten in zowel het MMA als in Kickboksen vooral in China, waardoor zijn debuut tijdens het Shanghai evenement ook voor de hand lag. Salikhov debuteerde tegen Alex Garcia in de UFC. Garcia gebruikte zijn groundgame tegen Salikhov. Een zeer slimme zet van Garcia aangezien Salikhov geen antwoord had. Garcia besliste het gevecht in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission en verpeste daarmee het debuut van Salikhov. Salikhov zou vervolgens vechten tijdens UFC Glendale in April 2018 tegen Abdul Razak Alhassan. Alhassan raakte echter geblesseerd waarna Rickey Rainey de tegenstander werd. Salikhov won het gevecht via KO in de tweede ronde. Salikhov zou vervolgens geschorst worden door USADA in verband met een potentiële overtreding. Echter bleek later dat Salikhov het verboden middel had gebruikt voordat hij de UFC inkwam en door USADA werd getest. Hierdoor werd de schorsing opgeheven. Salikov keerde terug in de Octagon in September 2019 tijdens UFC 242 in Abu Dhabi tegen Nordine Taleb. Salikhov wist Taleb via KO in de eerste ronde te stoppen en pakte ook de Performance of the Night bonus. Een maand later keerde Salikhov alweer terug in de Octagon tegen Laureano Staropoli tijdens UFC Singapore. Salikhov won het gevecht overtuigend via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »