breaking news

Soufyan Aarab verliest van Gadzhi Abdulkadirov na harde partij tijdens Berkut Young Eagles 4

April 29th, 2018 | by Marcel Dorff
Soufyan Aarab verliest van Gadzhi Abdulkadirov na harde partij tijdens Berkut Young Eagles 4
Berkut Young Eagles
0

Zojuist maakte Kops Gym vechter Soufyan Aarab zijn opwachting in het Berkut Young Eagles Heavyweight toernooi. Hij nam het op in de achtste finale tegen Gadzhi Abdulkadirov. In een zeer hard gevecht waar beide mannen over en weer harde stoten uitdeelden wist uiteindelijk Abdulkadirov het gevecht via Unanimous Decision naar zich toe te trekken. Het gevecht vond plaats in de Tolstoy-Yurt Arena in Tolstoy-Yurt, Tsjetsjenië.

De Berkut Young Eagles organisatie is een aftakking van de grote broer de ACB organisatie. De Young Eagles evenementen vielen tot voor kort gewoon onder de ACB naam, maar de organisatie heeft dat veranderd. Als je goed presteert binnen de Berkut Young Eagles toernooien kun je uiteindelijk een contract verdienen naar de ACB organisatie. Andersom geldt dat als je bij de ACB niet goed presteert dat je naar de Berkut Young Eagles wordt ”teruggezet”.

De partij in de eerste ronde was vrij gelijkwaardig. Abdulkadirov probeerde via harde stoten door te komen, terwijl Aarab vooral via lowkicks zijn openingen probeerde te vinden. In een slagenwisseling vlak voor het einde van de eerste ronde werd Aarab aan het wankelen gebracht. Echter wist Aarab te herstellen en de tweede ronde uiteindelijk vrij eenvoudig te halen. In die tweede ronde was Aarab de meer actieve vechter. Zo wist hij de Rus regelmatig goed te raken met stoten en leek hij deze ronde ook naar zich toe te trekken. Aarab leek in de derde ronde de betere conditie te hebben echter wist Abdulkardirov hem meerdere malen naar de grond te halen. Ondanks goede ellebogen en stoten van Aarab leek het voordeel in de derde ronde te gaan naar Abdulkadirov in verband met de takedowns. Hierdoor wist de Rus uiteindelijk de partij via Unanimous Decision naar zich toe te trekken.

Aarab maakte zijn debuut voor de organisatie en heeft ondanks zijn eerste Pro verlies een zeer goede indruk achtergelaten. Voor tegenstander Gadzhi Abdulkadirov was het zijn Pro debuut in het MMA.

Het gevecht.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »