breaking news

Song Yadong treft Kyler Phillips tijdens UFC 259 op 6 maart

January 8th, 2021 | by Marcel Dorff
Song Yadong treft Kyler Phillips tijdens UFC 259 op 6 maart
UFC
0

Een interessante partij in de Bantamweight divisie is toegevoegd aan het UFC 259 evenement op 6 maart aanstaande. De in de UFC nog ongeslagen Song Yadong keert terug in de Octagon. De Chinees neemt het op tegen Kyler Phillips die eveneens nog niet verloor binnen de organisatie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Bloody Canvas MMA wist de partij als eerste te melden, wij kunnen het nieuws bevestigen.

Song Yadong (MMA 16-4-1-1/UFC 5-0-1-0) is een Chinese vechter die vooral bekend was in het regionale MMA circuit in China. Song vocht voor onder meer organisaties als WUFF, WLF en Kunlun Fight. Eenmaal kwam hij uit voor de M-1 Global organisatie. Song is een allround vechter en kan zowel op de grond als staan uit de voeten. Tijdens zijn meest recente gevecht voordat hij bij de UFC tekende versloeg hij de Let Edgars Skrivers via Unanimous Decision. Song maakte zijn UFC debuut tegen Bharat Kandare tijdens UFC Shanghai in November 2017. Song viel in voor zijn geblesseerde teamgenoot Pingyuan Liu. Song won het gevecht in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission. Song wilde vervolgens zijn technieken verbeteren en sloot zich aan bij Team Alpha Male. Tijdens UFC Singapore in Juni 2018 keerde Song terug in de Octagon tegen de Braziliaan Felipe Arantes. Song vocht sterk en wist vlak voor het einde van de tweede ronde Arantes hard via een ellenboog te raken. Arantes ging out en Song pakte zijn tweede overwinning. Die overwinning werd nog eens extra in het zonnetje gezet met de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Song vechten tijdens UFC Beijing tegen Frankie Saenz. Echter door de blessure van de Amerikaan trof Song UFC debutant Vince Morales. Song wist het gevecht overtuigend via Unanimous Decision te winnen. Song zou het vervolgens in Maart 2019 gaan opnemen tegen de Mexicaan Alejandro Perez. Echter raakte Song geblesseerd en moest hij noodgedwongen afzeggen. Het gevecht werd vervolgens opnieuw ingepland tijdens UFC 239 in Juli 2019. Song imponeerde via een keiharde KO in de eerste ronde. De Chinees pakte hiermee ook nog de Performance of the Night bonus. Song werd vervolgens in December 2019 tijdens UFC Washington gekoppeld aan Cody Stamann. Ondanks een punt in mindering en een moeizame partij wist Song toch nog een Majority Draw uit het vuur te slepen. Song werd vervolgens in Mei 2020 gekoppeld aan Marlon Vera in een Featherweight gevecht. Song won via een controversiële Unanimous Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Kyler Phillips (MMA 8-1/UFC 2-0) is een MMA vechter die na een kortstondige (maar succesvolle) amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Phillips vocht zijn eerste drie gevechten voor de CXF organisatie. Alle partijen werden gewonnen in de eerste ronde. Vervolgens klopte LFA al aan bij Phillips. Phillips maakte zijn debuut voor LFA in Juni 2017 tegen Jonathan Quiroz en won via Unanimous Decision. Hierna werd Phillips uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Phillips versloeg James Gray binnen een minuut via TKO in de eerste ronde. Gek genoeg was dit niet voldoende voor een UFC contract. Phillips mocht wel een half jaar later meedoen aan The Ultimate Fighter. Echter sneuvelde Phillips al in de eerste ronde als een van de favorieten voor de eindzege. Latere winnaar Brad Katona was via Majority Decision te sterk. Phillips kreeg geen kans van de UFC tijdens een van de Prelims tijdens de TUF Finale en keerde terug bij de CXF organisatie. Phillips verloor daar via Split Decision van Victor Henry. Echter keerde hij vervolgens terug bij de LFA organisatie. Daar wist Phillips zijn neerwaartse spiraal te doorbreken door Emeka Ifekandu via een Headkick KO in de eerste ronde te stoppen. Phillips werd vervolgens alsnog door de UFC gecontracteerd om het op te nemen tegen Ray Borg tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019. Echter moest Phillips om onbekende redenen verstek laten gaan. Uiteindelijk maakte Phillips in Februari 2020 zijn lang verwacht UFC debuut in Norfolk tegen Gabriel Silva. Phillips vocht zeer sterk en won de partij via Unanimous Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Phillips zou vervolgens Batgerel Danaa treffen in Oktober 2020. Echter kreeg de Mongoliër zijn werkvisum niet rond en werd vervangen door Cameron Else. Phillips versloeg Else via TKO in de tweede ronde en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »