breaking news

Sodiq Yusuff & Gabriel Benitez kruisen de degens tijdens UFC 241 in Anaheim

June 6th, 2019 | by Marcel Dorff
Sodiq Yusuff & Gabriel Benitez kruisen de degens tijdens UFC 241 in Anaheim
UFC
0

Het grote talent van Team Lloyd Irvin, Sodiq Yusuff keert op 17 Augustus 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC 241 in Anaheim, Californië is de Mexicaan Gabriel Benitez de tegenstander in de Featherweight divisie. MMA journaliste Farah Hannoun meldde dat het gevecht in onderhandeling was. Inmiddels hebben beide kampen de partij bevestigd. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card in het Honda Center.

Sodiq Yusuff (MMA 9-1/UFC 2-0) is een Nigeriaanse MMA vechter woonachtig in de Verenigde Staten. Yusuff staat bekend als een zeer attractieve vechter en komt uit voor Team Lloyd Irvin. Na een ongeslagen amateur carrière van twee jaar maakte ”Super Sodiq” de overstap naar de professionals. In 2016 maakte hij zijn debuut bij de Shogun Fights organisatie. Yusuff won via TKO in de tweede ronde en werd gelijk opgepikt door de sterke Victory FC organisatie. Yusuff wist daar in negen maanden tijd drie overwinningen te pakken waaronder een Unanimous Decision overwinning tegen Chuka Willis. Vervolgens tekende Yusuff een contract bij de CFFC organisatie en nam hij het op tegen Vadim Ogar. Yusuff won na dertig seconden via KO. Vervolgens kreeg Yusuff een titelgevecht aangeboden bij de Titan FC organisatie tegen Luis Gomez. Gomez versloeg Yusuff nadat hij hem geslamt had en het finishte met stoten naar het hoofd. Yusuff kwam echter sterk terug in zijn daarop volgende gevecht. In Jordanië werd Dylan Tuke in de eerste ronde verslagen. Vervolgens klopte de UFC aan bij Yusuff om hem een kans te geven tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Yusuff nam het op tegen de ongeslagen Mike Davis. In een van de beste gevechten van het seizoen was hey Yusuff die terecht won via Unanimous Decision. Dana White had geen twijfels en beloonde Yusuff met een contract. Hierdoor maakte Yusuff in December 2018 zijn UFC debuut in Adelaide tegen de ongeslagen Suman Mokhtarian. Yusuff versloeg Mokhtarian vroeg in de eerste ronde via TKO en kreeg daarvoor ook nog eens de Performance of the Night bonus. Yusuff keerde vervolgens in Maart 2019 alweer terug in de Octagon. Tijdens UFC Philadelphia nam hij het op tegen Sheymon Moraes. Yusuff won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Gabriel Benítez (MMA 21-6/UFC 5-2) kwam in 2014 via TUF Latin America 1 de UFC binnen. Benitez kwam tot de halve finale waarin hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in de Nicaraguaan Leonardo Morales. Ondanks het verlies kreeg Benitez een kans van de UFC om tijdens UFC 180 in Mexico te vechten tegen Humberto Brown. Benitez won het gevecht via Guillotine Choke Submission vroeg in de derde ronde. Ruim een half jaar later kwam de UFC opnieuw voor een evenement in Mexico. Opnieuw mocht Benitez opdraven ditmaal tegen Clay Collard. Benitez won het gevecht via Unanimous Decision. Vijf maanden later mocht Benitez (opnieuw in Mexico) vechten tegen Team Alpha Male’s Andre Fili. Fili bleek te sterk voor Benitez die via een Headkick KO het gevecht al in de eerste ronde besliste. Ruim tien maanden later revancheerde Benitez zich voor zijn eerste verlies in de UFC. Via Guillotine Choke Submission werd in Hidalgo, Texas de UFC veteraan Sam Sicilia via Guillotine Choke in de tweede ronde verslagen. Echter kon Benitez die overwinning begin 2017 geen goed vervolg geven. De sterke Peruviaan Enrique Barzola stond tegenover Benitez. Barzola gebruikte zijn worstelgame naar behoren en won uiteindelijk van Benitez via Unanimous Decision. Benitez keerde vervolgens terug in December 2017 in Fresno, Californië. Zijn tegenstander was de populaire Jason Knight. Knight wist niet in zijn spel te komen, Benitez lukte dit wel en won via een imposante Unanimous Decision. De Mexicaan keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Santiago tegen de Peruviaan Humberto Bandenay. Benitez wist via een slam en stoten Bandenay binnen 40 seconden via KO te finishen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »