breaking news

Siyar Bahadurzada nu tegen Rob Wilkinson in Rotterdam 

July 30th, 2017 | by Stefan Van Erp

Siyar Bahadurzada heeft een nieuwe tegenstander voor UFC Fight Night 115 in Rotterdam. Aanvankelijk zou Siyar het op gaan nemen tegen Abu Azaitar maar deze partij gaat door onbekende redenen niet door. Hierdoor heeft de UFC de ongeslagen en debuterende Rob Wilkinson aangewezen als vervanger voor Azaitar. Het gevecht zal nog steeds op Middleweight gevochten worden

Siyar Bahadurzada (22-6-2/UFC 2-2) is een Afghaans Nederlandse MMA vechter die sinds 2012 in de UFC uitkomt. Bahadurzada heeft mede door blessures slechts 4 partijen gevochten voor de organisatie waarvan hij er 2 won en 2 verloor. Zijn debuut maakte Bahadurzada tegen Paulo Thiago. Deze partij wist hij binnen een minuut te winnen via een kiezelharde KO die hem tevens de KO of the Night bonus opleverde. Daarna mocht Paulo Thiago het tegen Dong Hyun Kim opnemen. In een harde partij verloor Bahadurzada via een Unanimous Decision. Vervolgens was John Howard zijn tegenstander en ook deze partij ging naar de jurytafel. Zij besloten dat Howard via een Unanimous Decision de partij won. De laatste partij van Bahadurzada verliep een stuk succesvoller. Tijdens UFC 196 was Brandon Thatch zijn tegenstander. Bahadurzada wist via een Arm-Triangle Choke de wedstrijd te winnen. Het is aan Bahadurzada nu om zijn UFC record naar een positieve score te werken met het Nederlandse publiek achter zich.

Rob Wilkinson (11-0/UFC 0-0) is een Australische ongeslagen Middleweight. Wilkinson staat bekend als een attractieve vechter. Zo wist hij 10 van zijn 11 overwinningen voortijdig te beslissen (4KO/TKO en 6 Submissions). Wilkinson maakt zijn debuut voor de UFC nadat hij eerder voor onder anderen BFW en Australian FC waar hij in beiden kampioen werd. Wilkinson vecht sinds 2011 mee in het professionele circuit en heeft vooral de Choke als favoriete Submission. Zo wist hij 5 van zijn 6 Submissions met een Choke te behalen (3 maal Rear-Naked Choke, 1 maal Guillotine Choke en eenmaal Triangle Choke). Siyar zal zijn nek dus goed moeten gaan verdedigen in deze partij.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »