breaking news

Siyar Bahadurzada neemt het in Rotterdam op tegen Abu Azaitar

July 12th, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist maakte Fox Sports Nederland bekend dat UFC Rotterdam een gevecht rijker is. Siyar Bahadurzada neemt het op tegen Abu Azaitar tijdens UFC Fight Night 115 in Rotterdam op 2 september aanstaande.

Siyar Bahadurzada (22-6-2/UFC 2-2) is een Afghaans Nederlandse MMA vechter die sinds 2012 in de UFC uitkomt. Bahadurzada heeft mede door blessures slechts 4 partijen gevochten voor de organisatie waarvan hij er 2 won en 2 verloor. Zijn debuut maakte Bahadurzada tegen Paulo Thiago. Deze partij wist hij binnen een minuut te winnen via een kiezelharde KO die hem tevens de KO of the Night bonus opleverde. Daarna mocht Paulo Thiago het tegen Dong Hyun Kim opnemen. In een harde partij verloor Bahadurzada via een Unanimous Decision. Vervolgens was John Howard zijn tegenstander en ook deze partij ging naar de jurytafel. Zij besloten dat Howard via een Unanimous Decision de partij won. De laatste partij van Bahadurzada verliep een stuk succesvoller. Tijdens UFC 196 was Brandon Thatch zijn tegenstander. Bahadurzada wist via een Arm-Triangle Choke de wedstrijd te winnen. Het is aan Bahadurzada nu om zijn UFC record naar een positieve score te werken met het Nederlandse publiek achter zich.

Abu Azaitar (MMA 13-1-1-1/UFC 0-0-0-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2009. Tijdens zijn eerste gevecht won Azaitar via KO in de eerste ronde, echter werd het gevecht door de promotor zelf omgezet in een No Contest naar een vermeende ”eye-poke” van Azaitar. Azaitar wist in zijn daarop volgende vijf gevechten wel vijfmaal de overwinning te claimen. Onder andere de Duitse veteraan Martin Zewada werd verslagen. Hierna volgde het enige verlies tot zover in de carrière van Azaitar. In verband met een snee boven zijn oog en op zijn neus werd de partij tegen Marcin Naruszczka na afloop van de eerste ronde op het advies van de dokter gestopt. Dit tot ongeloof van Azaitar, die tien maanden later in de rematch zijn revanche pakte via TKO in de tweede ronde. Hierna volgden overwinningen in de Poolse KSW organisatie, en het Britse Cage Warriors. Hier versloeg Azaitar de Welshman Jack Marshman binnen één minuut via TKO. Marshman vecht inmiddels ook in de UFC. Azaitar won vervolgens in 2015 zijn ACB debuut door Ibragim Tibilov via TKO in de eerste ronde te verslaan. De inmiddels gestopte organisatie WSOF pikte Azaitar op. In 2016 vocht Azaitar tweemaal voor de WSOF organisatie, met succes werden Danny Davis Jr en Michael Arrant via Unanimous Decision verslagen. Azaitar won acht van zijn laatste negen partijen, en heeft sinds 2012 niet meer verloren. Azaitar heeft onder meer een titel op zijn naam staan bij de hoog aangeschreven Duitse GMC organisatie.

Volg MMA DNA voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »