breaking news

Sitthichai Sitsongpeenong tegen Marat Grigorian in China

June 16th, 2018 | by Stefan Van Erp
Sitthichai Sitsongpeenong tegen Marat Grigorian in China
GLORY
0

GLORY Lightweight kampioen Sitthichai Sitsongpeenong gaat zijn titel verdedigen tegen Marat Grigorian in Shenzhen, China tijdens GLORY 57. Beide heren zijn geen onbekenden van elkaar. Zij stonden driemaal eerder tegenover elkaar en al deze keren wist Sitthichai deze partij te winnen. Echter lijkt Grigorian in de vorm van zijn leven en wordt er een spannende partij verwacht.

Sitthichai Sitsongpeenong wordt gezien als 1 van de beste Pound for Pound vechters binnen GLORY. De 26-jarige Thai won in 2016 tijdens GLORY 31 in Amsterdam door Robin van Roosmalen te verslaan via een Split Decision. Sitthichai verdedigde daarna tweemaal succesvol zijn titel tegen Marat Grigorian (Decision) en Dylan Salvador (TKO). Sitthichai staat bekend om zijn gave techniek en harde trappen. Omdat GLORY niet direct een contender voor Sitthichai had besloot de Thai mee te doen aan een toernooi in China. Hier won hij 4 partijen en kroonde zich tot Wu Lin Feng wereldkampioen. Vervolgens had GLORY met Christian Baya een duidelijke contender voor de Thai en mocht hij zich op gaan maken voor zijn derde titelverdediging. Sitthichai overtuigde wederom en wist Baya de hele partij te controleren en uiteindelijk met een Unanimous Decision aan het langste eind te trekken. De volgende die het mocht proberen was toptalent Tyjani Beztati. Dit gevecht werd gehouden tijdens GLORY 53 in Lille. In een attractief gevecht wist Sitthichai de overwinning naar zich toe te trekken via een Decision.

Marat Grigorian vecht al een tijd mee bij GLORY. Zo debuteerde hij tijdens GLORY 2 in Brussel tegen Alex Vogel. Hij won zijn debuut op indrukwekkende wijze via een TKO in de tweede ronde. Grigorian staat bekend om zijn harde lowkicks en scherpe combinaties. Hij won in zijn carrière onder anderen de K-1 Middleweight titel. Hij vocht ook eenmaal voor de titel bij GLORY. Dit was in 2016 tegen Sitthichai Sitsongpeenong. In een spannende partij verloor Grigorian via een Split Decision. Zijn daaropvolgende 2 partijen wist Grigorian te winnen via een TKO en een KO. Grigorian blijft zo in de mix voor een nieuw titelgevecht. Vervolgens won Grigorian het prestigieuze Kunlun Tournament door onder anderen de sterke Thai Superbon Banchamek via KO te verslaan in de finale. Nu leek een titelgevecht slechts een kwestie van tijd. Echter liep hij een blessure aan zijn nek op waardoor hij het niet op kon nemen tegen Sitthichai. Het duurde bijna een jaar voordat Grigorian weer in de ring stond. In Birmingham stond hij tegenover de Chinese debutant Liu Xu. Grigorian was duidelijk een maat te groot en won via een duidelijke Decision.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »