breaking news

Sijara Eubanks vs. Sarah Moras toegevoegd aan UFC 249 in Brooklyn

January 24th, 2020 | by Marcel Dorff
Sijara Eubanks vs. Sarah Moras toegevoegd aan UFC 249 in Brooklyn
UFC
0

De UFC heeft via Newsday een Bantamweight gevecht bekend gemaakt voor UFC 249 in Brooklyn, New York. Sijara Eubanks maakt haar opwachting tegen de Canadese Sarah Moras. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van het Barclays Center op 18 april 2020. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Sijara Eubanks (MMA 4-4/UFC 2-2) was een van dé verrassingen van TUF 26. Eubanks is een BJJ Black Belt. Eubanks die bij Invicta FC vocht bracht een record mee van 2-2 naar het TUF huis. Eubanks werd gematcht tegen Maia Stevenson in de achtste finales van het toernooi. Eubanks won het gevecht via een Kimura Submission in de tweede ronde. Hierdoor moest ze in de kwartfinale vechten tegen DeAnna Bennett. Eubanks wist Bennett via een Headkick KO in de eerste ronde te finishen. Eubanks ging vervolgens door naar de halve finale en moest het opnemen tegen de favoriet voor de eindzege Roxanne Modaferri. Eubanks wist de overwinning te pakken via Unanimous Decision en wist hiermee een van dé favorieten voor de titel uit te schakelen. En belangrijker nog, ze mocht voor de Flyweight titel vechten. Echter had Eubanks net als tijdens het TUF seizoen problemen met het streefgewicht te halen. Een dag voor de finale werd ze in verband met nierfalen van het titelgevecht gehaald, waardoor nog moest wachten op haar UFC debuut en ook niet voor de titel mocht vechten. Haar UFC debuut maakte ze uiteindelijk tijdens UFC Utica in Juni 2018 tegen Lauren Murphy. Eubanks vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens maakte Eubanks haar opwachting in New York tijdens UFC 230 tegen Roxanne Modafferi. Eubanks was beter en won het gevecht via Unanimous Decision. Eubanks mocht vervolgens proberen om een verloren gevecht uit het verleden recht te zetten. Tijdens UFC Rochester in Mei 2019 nam ze het voor de tweede maal op tegen Aspen Ladd. Ladd was wederom te sterk via Unanimous Decision. Beide vrouwen kregen de Fight of the Night bonus voor het gevecht. Eubanks werd vervolgens in September 2019 in Mexico City gekoppeld aan Bethe Correira. Eubanks verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Sarah Moras (MMA 6-5/UFC 3-4) kwam via TUF 18 in 2013 de UFC binnen. Moras kwam tot de halve finale waar ze verloor van de latere winnares Julianna Pena via Submission in de tweede ronde. Het gevecht had nogal een behoorlijke ”lading” vooraf aangezien Moras en Pena een jaar eerder al een tegen elkaar vochten in een andere organisatie. Toen brak Moras de arm van Pena en won via TKO. Moras maakte vervolgens tijdens de TUF 19 finale een jaar later haar officiële UFC debuut. Ze versloeg de op dat moment ongeslagen Alexis Dufresne via Unanimous Decision. Echter kon ze haar debuut geen goed vervolg geven. Een jaar later, in 2015 verloor Moras van Jessica Andrade via Unanimous Decision. Moras zou het vervolgens opnemen tegen Lauren Murphy, maar raakte geblesseerd. Moras maakte in September 2017 na ruim twee jaar afwezigheid haar comeback in de Octagon tegen Ashlee Evans-Smith. Via een Armbar Submission in de eerste ronde pakte Moras de overwinning en kwam ze de Top 15 van haar gewichtsklasse binnen. Moras nam het vervolgens in Februari 2017 tijdens UFC Austin op tegen Lucie Pudilova. Pudilova won het gevecht via Unanimous Decision. Moras kon in haar thuisland in Oktober 2018 geen ommekeer maken. Ook tegen de Braziliaanse Talita Bernardo ging het niet zoals Moras had verwacht. De Canadese verloor via Unanimous Decision en heeft hierdoor een losing streak van twee partijen. Moras zou vervolgens in Mei 2019 vechten in Ottawa tegen Leah Letson. Echter zou Letson zich terug trekken uit de strijd en werd Macy Chiasson de nieuwe opponente. Moras wist haar losing streak niet te doorbreken en verloor wederom, ditmaal via TKO in de tweede ronde. Moras werd vervolgens gematcht tegen Liana Jojua tijdens UFC 242 in Abu Dhabi. Moras wist haar losing streak eindelijk te doorbreken. De Canadese won via TKO in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »