breaking news

Short notice UFC debuut voor Jeremiah Wells aanstaande zaterdag tegen Warlley Alves

June 21st, 2021 | by Marcel Dorff
Short notice UFC debuut voor Jeremiah Wells aanstaande zaterdag tegen Warlley Alves
UFC
0

Warlley Alves zat zonder tegenstander voor aanstaande zaterdag nadat Ramazan Emeev zich terug trok uit het gepland gevecht. De UFC heeft vijf dagen voor aanvang van het evenement alsnog een vervanger gevonden. CFFC Welterweight kampioen Jeremiah Wells gaat tijdens UFC Fight Night 190 zijn opwachting maken tegen Alves. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas.

Warlley Alves (MMA 14-4/UFC 8-4) vocht in 2014 op Middleweight het derde seizoen van TUF Brazil. Alves won TUF Brazil 3 door in de finale Marcio Alexandre Jr. via Guillotine Choke Submission in de derde ronde te verslaan. Alves geroemd om zowel zijn groundgame als zijn standup game vocht vervolgens in November 2014 in Brazilië tegen Alan Jouban. In een zeer controversiële Unanimous Decision won Alves in zijn thuisland. Vervolgens wist Alves de Frans-Canadees Nordine Taleb te verslaan via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde tijdens UFC 190. Vervolgens maakte Alves zijn debuut in de Verenigde Staten tegen de eveneens ongeslagen Colby Covington. Alves wist Covington vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission te stoppen. Veel mensen zagen/zien Alves als een van de grootste talenten in de UFC Welterweight divisie. Het ging echter voor eigen publiek mis in Mei 2016. Na een uitstekende eerste ronde van Alves, ging het qua cardio mis in de tweede en derde ronde. Bryan Barberena (niet vies van een upsetje) wist de ongeslagen Braziliaan voor eigen publiek te verslaan. Echter in zijn partij in November 2016 kon Alves het tij niet keren. Tegen TUF 21 winnaar Kamaru Usman werd een dominante Unanimous Decision verlies geleden. Hierdoor had Alves een two-fight losing streak die hij zal moest proberen te doorbreken in Polen. Dit zou in eerste instantie moeten gebeuren tegen Jimmy Wallhead, echter werd Wallhead in verband met een potentiële USADA overtreding van het evenement gehaald. Salim Touahri pakte het gevecht op short notice. Alves won vrij eenvoudig via Unanimous Decision en wist zijn losing streak te doorbreken. Alves nam het vervolgens op in Mei 2018 tegen de Rus Sultan Aliev. Alves wist een grote snee boven het oog van Aliev te maken en hierdoor werd het gevecht gestopt tussen de tweede en derde ronde. Alves won via TKO. Alves nam het vervolgens op tegen James Krause tijdens UFC Lincoln. Na een goede eerste ronde van Alves liep hij tegen een knie aan van Krause. Krause maakte de partij vervolgens af via TKO. Alves kwam echter sterk terug in zijn daarop volgende gevecht. Tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro wist hij de taaie Sergio Moraes via KO in de derde ronde te verslaan. Helaas voor Alves wist hij die overwinning geen goed vervolg te geven. Tijdens UFC São Paulo in November 2019 werd in de tweede via Guillotine Choke Submission verloren van Randy Brown. Alves zou vervolgens in 2020 niet in actie komen. Pas in Januari 2021 werd hij gematcht tegen Christian Aguilera. Echter raakte Aguilera geblesseerd en werd vervangen door Mounir Lazzez. Alves imponeerde met een TKO overwinning in de eerste ronde. Hij pakte er eveneens de Performance of the Night bonus mee. Alves zou vervolgens in Juni 2021 terugkeren in de Octagon tegen Ramazan Emeev. Echter trok Emeev zich terug en werd vervangen door Jeremiah Wells.

Embed from Getty Images

Jeremiah Wells (MMA 8-2-1/UFC 0-0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele debuut maakte in 2012. Na twee overwinningen bij de PA Cage Fight organisatie tekende Wells een contract bij CFFC. Daar imponeerde hij tijdens zijn debuut met een overwinning tegen Bradley Desir. Hierdoor mocht hij gelijk voor de titel vechten tegen Manny Walo. Wells verloor via Unanimous Decision. Na vervolgens een Draw gevochten te hebben tekende Wells bij de CES MMA organisatie. Daar wist Wells met overwinningen op Gary Balletto Jr. en UFC veteraan Jon Manley een titleshot af te dwingen tegen Jason Norwood. Wells won via Unanimous Decision en pakte de titel. Echter raakte hij hem tijdens zijn eerste verdediging gelijk kwijt aan Vinicius de Jesus. Wells keerde terug bij de CFFC organisatie. En na een KO overwinning tegen Mumia Abu Dey Ali mocht hij voor de vacante titel vechten tegen Marco Smallman. Ditmaal pakte Wells wel de CFFC titel door Smallman via Rear Naked Choke Submission te verslaan. Wells stond vervolgens tweemaal gepland om zijn titel te verdedigen. Echter kwam dit er niet van. De Amerikaan tekende in September 2020 bij de UFC. Hij zou eveneens die maand ook debuteren tegen Miguel Baeza. Helaas zou Baeza geen goedkeuring krijgen om te vechten waarna Wells zijn UFC debuut moest uitstellen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »