breaking news

Short notice UFC debuut voor Caio Borralho tegen Dustin Stoltzfus op 18 december

November 29th, 2021 | by Marcel Dorff
Short notice UFC debuut voor Caio Borralho tegen Dustin Stoltzfus op 18 december
UFC
0

Caio Borralho kwam dit jaar tweemaal in actie tijdens de Dana White’s Contender Series in twee verschillende gewichtsklassen. De Braziliaan won beide partijen en kreeg na afloop van zijn tweede partij een UFC contract aangeboden. Borralho gaat het nu op 18 december opnemen tegen Dustin Stoltzfus. Stoltzfus zat zonder tegenstander nadat Anthony Hernandez om onbekende redenen verstek moest laten gaan. Beide vechters treffen elkaar in het UFC APEX te Las Vegas in de Middleweight divisie. Borralho maakte de partij bekend via Social Media.

Caio Borralho (MMA 10-1-0-1/UFC 0-0-0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die in 2014 zijn professionele debuut maakte. Borralho won vijf van zijn eerste zeven partijen en tekende vervolgens in 2019 bij Future MMA. Daar groeide Borralho uit tot een van de beste vechters binnen de organisatie. Borralho won zijn eerste twee partijen en kreeg vervolgens de kans om voor de vacante titel te vechten tegen de ongeslagen Wildemar Santos. Borralho won het gevecht via Unanimous Decision en pakte dus de titel. Vervolgens kreeg de Braziliaan de kans om tijdens het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract af te dwingen. Hij nam het op tegen een van de grootste regionale talenten in Noord-Amerika Aaron Jeffery. Borralho won de partij via Unanimous Decision. Dana White gaf de Braziliaan echter geen contract. Borralho had echter “geluk” dat er een vechter uitviel drie weken later tijdens de DWCS. Echter moest de Braziliaan wel een gewichtsklasse omhoog. Borralho maakte er geen problemen van en stopte Jesse Murray via TKO in de eerste ronde. Dana White kon ditmaal niet meer om de Braziliaan heen en gaf hem een UFC contract.

Embed from Getty Images

Dustin Stoltzfus (MMA 13-3/UFC 0-2) is een Amerikaanse MMA vechter die traint en woonachtig is in Duitsland. Stoltzfus is een van de meest getalenteerde vechters in de Duitse MMA scene. Stoltzfus wist in een tijdsbestek van vier jaar een MMA record van 10-1 op te bouwen en wist bij de “We Love MMA” organisatie zowel de FFS titel te winnen als te verdedigen. Stoltzfus maakte in 2019 de overstap naar de eveneens Duitse GMC organisatie. Ook daar wist hij te imponeren met overwinningen op Jonas Billstein en Nihad Nasufovic. Stoltzfus deed vervolgens in Augustus 2020 mee aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Stoltzfus won in de eerste ronde na een blessure bij tegenstander Joe Pyfer via TKO. Ondanks de ongelukkige samenloop van omstandigheden was Dana White overtuigd en gaf Stoltzfus een UFC contract. Stoltzfus maakte zijn UFC debuut in November 2020 tegen Kyle Daukaus. Stoltzfus verloor de partij via Unanimous Decision. Helaas voor Stoltzfus kon hij in Juli 2021 wederom niet zijn eerste UFC overwinning pakken. Via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde werd verloren van Rodolfo Vieira. Stoltzfus werd vervolgens gematcht in December 2021 tegen Anthony Hernandez. Echter trok Hernandez zich terug en werd vervangen door Caio Borralho.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »