breaking news

Short notice partij voor Lerone Murphy tegen Makwan Amirkhani tijdens UFC 267 in Abu Dhabi

September 28th, 2021 | by Marcel Dorff
Short notice partij voor Lerone Murphy tegen Makwan Amirkhani tijdens UFC 267 in Abu Dhabi
UFC
0

Lerone Murphy heeft alsnog snel een partij te pakken nadat hij eerder deze maand vanwege visumproblemen niet kon vechten. De Engelsman die nog steeds ongeslagen is treft op 30 oktober de Fin Makwan Amirkhani in de Featherweight divisie. Murphy vervangt de Canadees Tristan Connelly die vanwege een operatie de partij moest afzeggen. Amirkhani en Murphy treffen elkaar in de Etihad Arena op Yas Island te Abu Dhabi, VAE.

Makwan Amirkhani (MMA 16-6/UFC 6-4) is sinds zijn UFC debuut in 2015 een van de meest kleurrijke persoonlijkheden binnen de UFC Featherweight divisie. De Fin van Koerdische afkomst debuteerde in Stockholm tegen Andy Ogle. Amirkhani wist via Flying Knee en stoten het gevecht binnen 8(!!!) seconden te eindigen via TKO. Amirkhani juist bekend om zijn sterke groundgame en totaal niet om zijn standup game sleepte meteen de Performance of the Night bonus in de wacht. Een paar maanden later vocht Amirkhani in Berlijn tegen de Mexicaan Masio Fullen. Opnieuw had Amirkhani weinig problemen met zijn tegenstander. Amirkhani won het gevecht na iets meer dan anderhalve minuut via Rear Naked Choke Submission. Hierna daagde hij Mike Wilkinson uit. Wilkinson had eerder Amirkhani’s trainingspartner Niklas Bäckström via KO verslagen. Amirkhani kreeg zijn gewilde gevecht in Februari 2016 in Engeland. In een competitief gevecht was het uiteindelijk Amirkhani die via Unanimous Decision de overwinning pakte. Echter verloor Amirkhani zijn daarop volgende gevecht een jaar later in Londen. De Engelsman Arnold Allen was via Split Decision te sterk. Amirkhani keerde pas terug vervolgens tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 tegen Jason Knight. Na tweemaal knockdown te zijn gegaan in de eerste ronde wist Amirkhani via Split Decision alsnog de overwinning te pakken. Mr.Finland keerde vervolgens pas ruim een jaar later terug. Tijdens UFC Stockholm werd gewonnen van Chris Fishgold via Anaconda Choke Submission. Dit leverde Amirkhani de Performance of the Night bonus op. Amirkhani zou vervolgens dan eindelijk zijn lang verwachte debuut maken in de Verenigde Staten. Tijdens UFC 244 in New York nam Amirkhani het op tegen de New Yorker Shane Burgos in New York. Na een uitstekende eerste ronde ging het echter mis voor Amirkhani. Hij verloor in de derde ronde via TKO. Amirkhani werd vervolgens door de UFC gekoppeld aan Mike Grundy tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Amirkhani kwam hierdoor pas in Juli 2020 weer in actie tegen de Schot Danny Henry. Amirkhani won het gevecht via Anaconda Choke Submission in de eerste ronde. Amirkhani pakte vervolgens een short notice partij aan in Oktober 2020 tegen Edson Barboza. Amirkhani verloor de partij via Unanimous Decision. Amirkhani werd vervolgens in Juni 2021 gekoppeld aan Nate Landwehr. Echter raakte Landwehr geblesseerd en werd vervangen door Kamuela Kirk. Amirkhani verloor de partij via een controversiële Unanimous Decision. De Fin zou vervolgens in Oktober 2021 vechten tegen Tristan Connelly. Echter moest Connelly onder het mes en werd de ongeslagen Lerone Murphy de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Lerone Murphy (MMA 10-0-1/UFC 2-0-1) is een Engelse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Murphy was vooral actief in het regionale Engelse circuit. Zo vocht hij onder meer voor Tanko FC en Celtic Gladiator, maar was hij toch vooral een van de bekende gezichten van de Full Contact Contender organisatie. Bij deze organisatie pakte Murphy in Mei 2019 de titel door de Italiaan Manolo Sciana in de derde ronde via KO te verslaan. In het gevecht daarvoor had hij nog de talentvolle Belg Ayton De Paepe weten te verslaan. Murphy tekende in Augustus 2019 een contract bij de UFC en nam in September 2019 zijn ongeslagen record mee de Octagon in tijdens UFC 242 in Abu Dhabi tegen Zubaira Tukhugov. De partij eindigde onbeslist in een Split Draw. Murphy zou vervolgens in Maart 2020 zijn opwachting maken tijdens UFC Londen tegen Gabriel Benitez. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Murphy maakte wel zijn opwachting in Juli 2020 tegen Ricardo Ramos. Murphy imponeerde met een TKO overwinning in de eerste ronde en pakte eveneens de Performance of the Night bonus. De Engelsman wist vervolgens ook zijn tweede overwinning in de UFC te grijpen. Via Unanimous Decision werd in Januari 2021 gewonnen van de Braziliaan Douglas Silva de Andrade. Murphy zou vervolgens in September 2021 terugkeren in de Octagon tegen Charles Jourdain. Echter kon hij in verband met visumproblemen niet vechten.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »