breaking news

Short notice partij voor Dustin Jacoby tegen Ion Cutelaba op 1 mei in Las Vegas

April 20th, 2021 | by Marcel Dorff
Short notice partij voor Dustin Jacoby tegen Ion Cutelaba op 1 mei in Las Vegas
UFC
0

Ion Cutelaba heeft een nieuwe tegenstander op 1 mei. De Moldaviër zou het eigenlijk opnemen tegen Devin Clark, echter is Clark geblesseerd geraakt en zal worden vervangen door Dustin Jacoby. Het gevecht zal plaatsvinden tijdens UFC on ESPN 23 in de Light-Heavyweight divisie. De UFC maakte de partij bekend via een persbericht.

Ion Cuțelaba (MMA 15-6-0-1/UFC 4-5-0-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. Cutelaba kwam de UFC binnen als eerste Moldavische vechter ooit. ”The Hulk” verloor zijn zeer attractieve UFC debuut van de Canadese Let Misha Cirkunov. Echter had Cutelaba in zijn tweede UFC gevecht aanzienlijk meer succes. Cutelaba versloeg Jonathan Wilson via Unanimous Decision en boekte hiermee zijn eerste UFC overwinning. De Moldaviër kon in December 2016 zijn overwinning geen goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd in een vermakelijk gevecht verloren van Jared Cannonier. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus van de UFC. Afgelopen Juni in Auckland vocht Cutelaba tegen Luis Henrique da Silva. In een gevecht tussen ”The Hulk” en ”Frankenstein” was het uiteindelijk ”The Hulk” die er met de KO overwinning binnen 20 seconden vandoor ging. Vervolgens zou Cutelaba het tegen Michal Oleksiejczuk moeten opnemen nadat Gadzhimurad Antigulov niet kon vechten in verband met een blessure. Echter werd Cutelaba door een potentiële USADA overtreding van de partij gehaald en werd zes maanden geschorst. Die schorsing was in Juli 2018 voorbij. Hierdoor kon Cutelaba vechten tijdens UFC Calgary tegen Gadzhimurad Antigulov. Antigulov was uitgeput na vier minuten waarna Cutelaba via TKO wist te winnen. Cutelaba zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019. Helaas blesseerde de Moldaviër zich en moest hij zich noodgedwongen terugtrekken uit het gevecht tegen Glover Teixeira. De partij werd vervolgens opnieuw ingepland tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019. Cutelaba begon sterk, maar kon niet voorkomen dat Teixeira hem in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission wist te finishen. Cutelaba wist zich echter in September 2019 op indrukwekkende manier te revancheren. Via TKO in de eerste ronde werd gewonnen van Khalil Rountree Jr. Cutelaba werd vervolgens tijdens UFC Norfolk in Februari 2020 gekoppeld aan Magomed Ankalaev. Cutelaba verloor op zeer discutabele wijze via TKO in de eerste ronde nadat de scheidsrechter het gevecht te vroeg leek te stoppen. De UFC plande de partij opnieuw in voor UFC 249 in April 2020. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Cutelaba zou vervolgens een week later vechten tegen Ovince St.Preux. Echter werd ook dit evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De UFC plande vervolgens de partij tussen Ankalaev en Cutelaba opnieuw in, ditmaal voor Oktober 2020. Cutelaba verloor ditmaal duidelijk via KO. Cutelaba zou vervolgens vechten in Mei 2021 tegen Devin Clark. Echter raakte Clark geblesseerd en werd Dustin Jacoby de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Dustin Jacoby (MMA 14-5/UFC 2-2) startte zijn MMA carrière in 2010. Na een record te hebben opgebouwd van 5-0 tekende Jacoby in 2011 bij de UFC. Jacoby verloor zijn beide partijen en werd van zijn contract ontheven. Jacoby wist vervolgens de CFFC titel te winnen, maar verloor zijn liefde voor MMA en ging kickboksen. Ook het kickboksen was niet wat Jacoby ervan gehoopt had waarna hij tekende bij Bellator MMA. Helaas voor Jacoby verloor hij zijn beide partijen waarna hij wederom bij GLORY Kickboxing tekende. Ditmaal wist Jacoby wel een succesvolle run neer te zetten en vocht hij zelfs voor de GLORY titel tegen Simon Marcus. Helaas voor Jacoby won hij niet. Uiteindelijk keerde Jacoby voor de derde maal terug in het MMA en won hij in 2019 van Cody East. De UFC wilde Jacoby een herkansing geven waardoor hij mocht deelnemen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Jacoby won zijn gevecht overtuigend van Ty Flores via Unanimous Decision. Ondanks enige twijfel van Dana White kreeg Jacoby zijn UFC contract. Jacoby wist in Oktober 2020 zijn eerste UFC overwinning te pakken door via TKO in de eerste ronde af te rekenen met Justin Ledet. Daar wist hij vier maanden later een tweede overwinning aan toe te voegen. Via een close Unanimous Decision werd gewonnen van Maxim Grishin.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »