breaking news

Short notice debuut voor Kris Moutinho tegen Sean O’Malley tijdens UFC 264 op 10 juli

June 30th, 2021 | by Marcel Dorff
Short notice debuut voor Kris Moutinho tegen Sean O’Malley tijdens UFC 264 op 10 juli
UFC
0

Nadat Louis Smolka in verband met een stafylokokken infectie de partij tegen Sean O’Malley aan zich voorbij moest laten gaan moest de UFC op zoek naar een nieuwe tegenstander voor O’Malley op 10 juli tijdens UFC 264. Tientallen UFC vechters boden zich aan, echter koos de UFC een nieuwkomer uit. Kris Moutinho die bijna al zijn partijen voor de CES MMA organisatie vocht gaat het opnemen in de Bantamweight divisie tegen O’Malley. O’Malley maakte het nieuws zelf bekend via Twitch. Het gevecht is de opener van de PPV card volgende week zaterdag in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

Sean O’Malley (MMA 13-1/UFC 5-1) is tot zover een van de meest opvallende nieuwkomers binnen de UFC. The MMA Lab vechter is ongeslagen in tien partijen tot dusver. O’Malley kwam met een spectaculaire KO winstreak van drie partijen in Juli 2017 de UFC binnen. Het talent deed mee aan Week 2 van het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series, en zeker niet onverdienstelijk. O’Malley vernietigde zijn tegenstander Alfred Khashakyan via een keiharde KO stoot in de eerste ronde. Daarvoor had O’Malley de gehele partij al gedomineerd. Er was voor UFC president Dana White dan ook geen twijfel mogelijk, deze man kreeg een UFC contract. O’Malley werd gematcht tijdens de TUF 26 Finale tegen Terrion Ware. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk O’Malley die won via Unanimous Decision. O’Malley keerde vervolgens terug in Maart 2018 tegen Andre Soukhamthath. O’Malley domineerde de eerste twee rondes, maar brak vervolgens in de derde ronde zijn voet op een blok van Soukhamthath. Echter had Soukhamthath dit niet in de gaten en haalde hij O’Malley naar de grond. Hierdoor kon O’Malley het volhouden tot het einde van de derde ronde en het gevecht winnen via Unanimous Decision. O’Malley zou na zijn herstel terugkeren tijdens UFC 229 in Oktober 2018 tegen Jose Quinones. Echter werd O’Malley in verband met een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald. O’Malley zou hierdoor pas in Juli 2019 zijn opwachting gaan maken tegen Marlon Vera. Echter werd O’Malley wederom van het gevecht gehaald in verband met een potentiële USADA overtreding. Uiteindelijk werd het gevecht tegen Quinones alsnog gevochten tijdens UFC 248 in Las Vegas in Maart 2020. O’Malley kende weinig problemen met de Mexicaan en finishte hem via TKO in de eerste ronde. O’Malley werd vervolgens gematcht tegen veteraan Eddie Wineland. O’Malley wist een perfecte stoot op de kin van Wineland in de eerste ronde te plaatsen en de partij via KO te winnen. O’Malley pakte met de overwinning ook nog de Performance of the Night bonus. In Augustus 2020 zou O’Malley vervolgens vechten tegen de Ecuadoriaan Marlon Vera. Vera wist een perfect trap op de knie van O’Malley te plaatsen. O’Malley was zichtbaar aangeslagen hierdoor. Vera maakte de klus vervolgens af via ground and pound. Voor O’Malley het eerste verlies in zijn carrière. Zeven maanden later kwam O’Malley sterk terug. Via KO in de derde ronde werd de Braziliaan Thomas Almeida verslagen. Het leverde O’Malley eveneens de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Kris Moutinho (MMA 9-4/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter met Portugese roots die in 2013 zijn amateur carrière startte. Drie jaar later zou Moutinho de overstap maken naar de professionals. Moutinho vocht zijn meeste partijen voor de bekende CES MMA organisatie uit Lincoln, Rhode Island. Moutinho won zijn eerste vier partijen door onder meer Jason Rine en Lloyd Reyes te verslaan. Moutinho zou vervolgens tweemaal verliezen. Dit waren zijn eerste verliespartijen van zijn pro carrière. In 2018 trok Moutinho dit recht met drie achtereenvolgende overwinningen tegen onder meer Da’Mon Blackshear en James Quigg. Dit leverde Moutinho in 2019 een titelgevecht op tegen kampioen Tony Gravely. Moutinho verloor in de vierde ronde via KO. Vervolgens werd 2019 afgesloten met nog een verliespartij. Echter wist Moutinho in 2020 zijn rug te rechten met een overwinning tegen Ashiek Ajim. Moutinho verliet vervolgens voor het eerst de CES MMA organisatie en maakte zijn debuut bij de CFFC organisatie. Daar won hij in Mei 2021 van Andrew Salas via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Moutinho tekende vervolgens in Juni 2021 bij de UFC.

Kris Moutinho CES 57: Rebello vs Haley Fighter to Watch – Billy's MMA Blog

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »