breaking news

”Shogun” keert terug tegen Tyson Pedro tijdens UFC Fight Night Adelaide

October 2nd, 2018 | by Marcel Dorff
”Shogun” keert terug tegen Tyson Pedro tijdens UFC Fight Night Adelaide
UFC
0

De Braziliaanse MMA legende Mauricio “Shogun” Rua maakt op 1 December 2018 zijn opwachting in de Octagon. De voormalig Light-Heavyweight Kampioen treft Tyson Pedro tijdens UFC Fight Night 142 in Adelaide, Australië. Beide vechters trekken te strijden in de Octagon van het Adelaide Entertainment Center. Het gevecht maakt deel uit van de Main Card.

Mauricio Rua (MMA 25-11/UFC 9-9) behoeft eigenlijk geen introductie. De Braziliaan was jaren de meest gevreesde man op Light-Heavyweight en kwam de UFC binnen 2007. Hij kwam over van de PRIDE FC organisatie waar hij een absolute superster was. ”Shogun” nam het in zijn UFC debuut op tegen Forrest Griffin. Tegen alle verwachtingen in versloeg Griffin de schier onverslaanbaar geachte Shogun via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Shogun vocht zich terug naar de top door zowel Mark Coleman en Chuck Liddell via TKO te verslaan. Dit leverde hem een titelgevecht op tegen de Kampioen op dat moment Lyoto Machida. Shogun zou de eerste partij via een controversiële Unanimous Decision verliezen, maar kreeg door de controverse een rematch aangeboden. Shogun maakte dankbaar gebruik en kroonde zich met een KO overwinning in de eerste ronde tot de nieuwe UFC Light-Heavyweight Kampioen. Zijn eerste verdediging zou zijn tegen Rashad Evans, maar Evans viel zes weken voor het gevecht uit met een blessure. Evans’ teamgenoot Jon Jones mocht invallen, en versloeg Shogun in de derde ronde via TKO en werd de jongste Kampioen ooit in de UFC. Vanaf dat moment wist Shogun nooit meer het niveau te halen van zijn oude PRIDE FC dagen en wisselt hij winstpartijen af met verliespartijen. Onder meer een zeer verrassend TKO verlies tegen Ovince St.Preux in Brazilië stak er als dieptepunt bovenuit. Zijn grootste overwinning haalt Shogun vlak na het verliezen van zijn titel in Brazilië waar hij zich revancheert via KO tegen de man die zijn debuut verziekte : Forrest Griffin. Shogun vocht in 2015 eenmaal, in Brazilië werd via een controversiële Unanimous Decision Antonio Rogerio Nogueira verslagen. In 2016 versloeg Shogun de Amerikaan Corey Anderson via Split Decision, wederom in Brazilië en wederom zeer controversieel. Echter kwam in 2017 weer de oude Shogun naar boven. In het gevecht tegen Gian Villante liet Shogun zien nog altijd over veel power te beschikken. Shogun versloeg de Amerikaan via TKO in de derde ronde, en heeft voor het eerst sinds 2007 weer eens een winstreak van drie gevechten. Shogun had graag die winstreak uitgebreid naar vier gevechten, maar moest een revanchepartij tegen St.Preux afzeggen in verband met een blessure. Shogun stond vervolgens tweemaal ingepland tegen Volkan Oezdemir. Beide partijen gingen om verschillende redenen niet door. Shogun kreeg vervolgens in Juli 2018 short notice replacement Anthony Smith tegenover zich. Smith versloeg Shogun via KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Tyson Pedro (MMA 7-2/UFC 3-2) maakte in November 2016 zijn UFC debuut. Pedro was vooral bekend in de Australische MMA scene. Zo wist hij de AFC titel op zijn naam te schrijven. Pedro staat erom bekend dat hij zijn tegenstanders in de eerste ronde finisht. En zo geschiede ook in zijn UFC debuut. Zijn tegenstander Khalil Rountree staat vooral bekend om zijn sterke standup game, maar ook een minder sterke groundgame. Pedro wist hiermee wel raad en haalde binnen de kortste keren het gevecht naar de grond. Pedro domineerde en wist aan het einde van de eerste ronde het gevecht te beëindigen via een Rear Naked Choke Submission. Pedro hield hiermee zijn 100% finishratio in de eerste ronde in stand. En dat zou ook een vervolg krijgen in zijn tweede wedstrijd voor de organisatie. In Maart 2017 werd de ongeslagen Paul Craig via TKO in de eerste ronde gefinisht. Hierdoor bleef Pedro ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière met allemaal finishes in de eerste ronde. Echter ging het in zijn derde partij voor de organisatie wel mis. Ilir Latifi gebruikt zijn sterke worstelgame om Pedro 15 minuten te domineren op de grond. Latifi won het gevecht zodoende vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Pedro keerde vervolgens terug in de Octagon in Februari 2018 tijdens UFC 221 in Perth. Pedro nam het op tegen de Rus Saparbek Safarov. Pedro won het gevecht in de eerste ronde via een zeer spectaculaire Kimura Submission. Mede door die overwinning mocht Pedro opdraven tijdens het Co-Main Event van UFC Singapore in Juni 2018 tegen Ovince St.Preux. Pedro leek OSP vroeg in de eerste ronde te gaan finishen. Echter wist OSP de partij om te keren en Pedro via Straight Armbar Submission te finishen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »