breaking news

Shinya Aoki verdedigt zijn titel tegen Eduard Folayang tijdens ONE Championship 49

August 30th, 2016 | by Marcel Dorff

Vandaag werd bekend dat Shinya Aoki zijn ONE Championship Lightweight titel zal verdedigen tegen Eduard Folayang. Dit zal gebeuren tijdens ONE Championship 49 : Defending Honor op 11 November 2016 in Kallang, Singapore.

Shinya Aoki (MMA 39-6-0-1/ONE 5-0-0-0) is een van de meest spectaculaire en meest gevreesde submission specialisten van de 21e eeuw. De ”Tobikan Judan” (Master of Flying Submissions) wat zijn bijnaam is wist 25 van zijn 39 overwinningen te beslissen via een submission. Mannen als Tatsuya Kawajiri, Joachim Hansen, Rich Clementi en zelfs huidig UFC kampioen Eddie Alvarez tikten af in een gevecht tegen de submission specialist uit Shizuoka City, Japan. In zijn ONE Championship debuut versloeg hij Arnaud Lepont via een Technical Submission vroeg in de eerste ronde. Vervolgens mocht Aoki meteen voor de titel vechten tegen kampioen Kotetsu Boku. Boku werd vroeg in de tweede ronde verslagen. Na een kort uitstapje naar de Featherweight divisie maakte Aoki zijn eerste titelverdediging compleet tegen Kamal Shalorus. De UFC veteraan tikte al af na iets meer dan een minuut. In zijn voorlopig laatste titelverdediging versloeg Aoki zijn landgenoot Koji Ando via een decision.

Eduard Folayang (MMA 16-5/ONE 6-3) is een Filipijnse MMA vechter die uitkomt voor Team Lakay. Folayang is een van de vechters die op de allereerste card stond van ONE Championship (destijds nog ONE FC) in September 2011. Folayang heeft een aantal mooie overwinningen op zijn resumé staan tegen onder andere oud ONE Championship kampioen Kotetsu Boku en de Nederlander Vincent Latoel. Folayang won dit jaar van zowel Tetsuya Yamada als Adrian Pang, en heeft zich daarmee een titelshot tegen kampioen Aoki verworven.

Het gevecht zal plaatsvinden in het Singapore Indoor Stadium te Kallang, Singapore. Meerdere gevechten zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Leave a Reply

Translate »