breaking news

Shinsho Anzai vecht na twee jaar afwezigheid tegen Luke Jumeau tijdens UFC Saitama

August 10th, 2017 | by Marcel Dorff

Het Japanse Eastpress wist zojuist bekend te maken dat de Japanner Shinsho Anzai na twee jaar afwezigheid eindelijk zijn terugkeer maakt in de Octagon. De Japanner neemt het tijdens UFC Fight Night 117 in Saitama, Japan op tegen de Nieuw-Zeelander Luke Jumeau. Beide Welterweights treffen elkaar in de Octagon van de Saitama Super Arena. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Shinsho Anzai (MMA 9-2/UFC 1-1) werd in 2014 als Pancrase Kampioen door de UFC getekend. De Japanner maakte zijn debuut voor de organisatie tijdens UFC Fight Night 48 in Macau. De ongeslagen Braziliaan Alberto Mina was de tegenstander van Anzai. Anzai vocht dit gevecht op short notice. In een werkelijk geweldige eerste ronde wisten beide mannen elkaar meerdere keren ”aan” te slaan. Uiteindelijk was het Alberto Mina die via TKO het debuut van de Japanner wist te verzieken. Pas ruim een jaar later in 2015 keerde Anzai terug in de Octagon. Ditmaal was Roger Zapata de tegenstander. Anzai had het moeilijk, maar een blessure aan de hand van Zapata zorgde ervoor dat het gevecht gestopt werd in de derde ronde. Hierdoor mocht Anzai zijn eerste en voorlopig enige overwinning in de UFC bijschrijven. Anzai stond vervolgens nog gepland in 2016 tegen Luan Chagas, maar raakte geblesseerd en zou niet vechten. Hierdoor is het twee jaar geleden sinds we Anzai in de Octagon zagen vechten.

Luke Jumeau (MMA 12-3/UFC 1-0) maakte eerder dit jaar tijdens UFC Auckland zijn debuut in de Octagon. Jumeau nam het op tegen de Amerikaan Dominique Steele. Jumeau won zijn debuut via Unanimous Decision, en begon zijn UFC campagne dus uitstekend. De Nieuw-Zeelander traint in Thailand bij Phuket Top Team. Jumeau begon zijn MMA carrière in 2008. Hij vocht vooral veel in Australië en Nieuw-Zeeland en ook in Aziatische organisaties. In 2013 vocht hij voor de Legend FC Welterweight titel tegen de Chinees Li Jingliang. Jumeau zou dit gevecht via Guillotine Choke in de derde ronde verliezen. Gevolg was dat Jingliang werd getekend door de UFC en Jumeau niet. Vervolgens werd ook nog van (ook inmiddels UFC vechter) Jake Matthews verloren. Echter heeft Jumeau sindsdien niet meer verloren en winstreak opgebouwd van zeven gevechten. Eerder dit jaar werd ook nog voormalig UFC vechter Vik Grujic verslagen via TKO.

Comments are closed.

Translate »