breaking news

SHC XIII staat gepland voor 7 oktober in Dessel

March 21st, 2017 | by Stefan Van Erp
SHC XIII staat gepland voor 7 oktober in Dessel
SHC
1

Het dertiende evenement van de Strength and Honour Championship staat gepland voor 7 oktober in Sportpark Brasel in Dessel. SHC is al jaren een begrip voor MMA in de Benelux. Het vorige evenement was erg succesvol met 21 gevechten en ook dit jaar belooft het weer een spektakel te worden.


De eerste twee titelgevechten voor SHC XIII zijn inmiddels gepland. Zo zal Maarten Wouters zijn titel in de klasse tot 77 kilogram gaan verdedigen tegen Arne Boekee. Wouters won vorig jaar de titel door Robin Dutry in de eerste ronde te verslaan via TKO. Zijn tegenstander Arne Boekee heeft een record van 4 overwinningen en 2 verliespartijen. De uit Heerlen afkomstige Boekee begon met vier overwinningen maar moest in zijn laatste 2 partijen een nederlaag slikken. Het is nu aan hem om weer in de winning streak te komen.

 

Het tweede titelgevecht dat aangekondigd is wordt er een in de klasse tot 61 kilogram. Ringersportplaza toptalent Gerardo Fanny gaat zijn titel verdedigen tegen Hamid Sultanbiev. Fanny pakte vorig jaar de titel door Tiago Aguiar Dos Santos te verslaan via een unanieme beslissing en gaat dus nu voor de eerste maal proberen zijn titel te verdedigen. Zijn tegenstander Hamid Sultanbiev heeft een record van 5 overwinningen en 4 verliespartijen. Sultanbiev heeft zijn laatste 3 partijen gevochten voor de Russische organisatie ACB. Deze partijen verliepen niet zoals hij gehoopt had en verloor ze dan ook alle 3. Sultanbiev vocht eerder tijdens SHC X en won zijn partij tegen Brian Hooi via een unanieme beslissing.


 

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Translate »