breaking news

Shanna Young vervangt voormalig kampioene Nicco Montaño tegen Macy Chiasson

February 11th, 2020 | by Redactie
Shanna Young vervangt voormalig kampioene Nicco Montaño tegen Macy Chiasson
UFC
0

Shanna Young zal aankomende zaterdag haar UFC debuut gaan maken. Ze vervangt Nicco Montaño die in verband met een blessure moest afzeggen. Montaño liep de blessure eerder al op en rees af naar Las Vegas om zich te laten behandelen in het UFC Performance Institute. Echter liep het herstel niet voorspoedig waardoor ze niet kan vechten. Young treft nu Macy Chiasson tijdens de Preliminary Card van UFC Fight Night 167 in Rio Rancho, Albuquerque. Brett Okamoto wist het nieuws te melden.

Macy Chiasson (MMA 5-1/UFC 3-1) is een MMA vechtster die na een amateurcarrière van drie jaar in 2017 overstapte naar de professionals. Tijdens haar MMA debuut nam Chiasson het op tegen Miranda Dearing. Chiasson imponeerde met een Armbar Submission in de eerste ronde. Dit trok de interesse van de Invicta FC organisatie die Chiasson een contract gaf. Chiasson maakte haar Invicta FC debuut in Mei 2018 tegen Allison Schmidt. Chiasson won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens deed Chiasson auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Chiasson werd toegelaten en vocht in de kwartfinales tegen de Braziliaanse UFC veterane Larissa Pacheco. Pacheco had weinig in te brengen en verloor via TKO van Chiasson. Vervolgens was in de halve finale Leah Letson de tegenstander. Chiasson won via een imposante KO nadat ze Letson via een paar rake knieën naar het lichaam in de eerste ronde al wist te finishen. Chiasson mocht hierdoor in November 2018 vechten tijdens de TUF 28 Finale tegen de Zweedse Pannie Kianzad. Chiasson vocht zeer sterk en wist in de tweede ronde het sprookje compleet te maken door Kianzad via Rear Naked Choke Submission te finishen en zodoende de TUF Finale te winnen. Chiasson ging vervolgens in gewichtsklasse omlaag. Hierdoor vocht ze in Maart 2019 in de Bantamweight divisie tegen Gina Mazany. Chiasson was veel te sterk en won via TKO vroeg in de eerste ronde. Chiasson pakte vervolgens tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 een short notice partij aan tegen Sarah Moras. Chiasson won via TKO in de tweede ronde en hield daar ook nog de Performance of the Night bonus aan over. Chiasson werd vervolgens tijdens UFC Kopenhagen in September 2019 gekoppeld aan de Zweedse Lina Länsberg. Chiasson verloor voor het eerst in haar carrière via Unanimous Decision. Chiasson zou vervolgens tijdens UFC Rio Rancho in Februari 2020 terugkeren in de Octagon tegen Nicco Montaño. Echter raakte Montaño vijf dagen voor het evenement geblesseerd en werd vervangen door Shanna Young.

Embed from Getty Images

Shanna Young (MMA 7-2/UFC 0-0) maakte na een amateur carrière van zes jaar in 2015 de overstap naar de professionals. Young begon voortvarend aan haar Pro-MMA carrière en wist in haar derde gevecht al de titel te winnen bij de King of the Cage organisatie. Deze titel verdedigde ze met succes tegen Pam Sorenson. Vervolgens maakte Young de overstap naar de Invicta FC organisatie. Echter verloor ze haar debuut, waarna ze twee gevechten vocht voor de Valor FC organisatie. Beide gevechten werden omgezet in winst. Hierdoor werd Young uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Young werd gekoppeld aan LFA kampioene Sarah Alpar. Alpar was te sterk via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Young keerde terug bij de Invicta FC organisatie waar ze meedeed aan het Flyweight toernooi. Young won de openingspartij van Majiu Suotama, maar verloor in de halve finale van latere winnares Miranda Maverick. Vervolgens vocht Young twee maanden later wederom tegen Majiu Suotama. En wederom werd gewonnen via Unanimous Decision. Nu zal Young op short notice haar UFC debuut gaan maken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »