breaking news

Shane Young treft Nate Landwehr tijdens lang verwachte terugkeer in UFC op 26 september

August 12th, 2020 | by Marcel Dorff
Shane Young treft Nate Landwehr tijdens lang verwachte terugkeer in UFC op 26 september
UFC
0

Shane Young maakt na bijna anderhalf jaar zonder gevecht op 26 september zijn terugkeer in de Octagon. De Nieuw-Zeelander gaat het opnemen tegen voormalig M-1 Global kampioen Nate Landwehr in de Featherweight divisie. Beide mannen treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Echter lijkt dit Abu Dhabi te worden. Het gevecht werd bekend gemaakt door Cageside Press.

Nate Landwehr (MMA 14-3/UFC 1-1) maakte in 2012 zijn professionele MMA debuut. De Amerikaan begon zijn carrière bij de XFN organisatie. Daar won hij drie van in totaal vier gevechten. Na vervolgens de 3FC titel gewonnen te hebben van Adam Townsend en voormalig UFC vechter Diego Saraiva verslagen te hebben hoopte Landwehr op een kans bij de UFC. Het telefoontje bleef echter uit waarna Landwehr met een 8-2 record in 2017 bij de M-1 Global organisatie tekende. Landwehr imponeerde in zijn eerste twee gevechten met overwinningen tegen respectievelijk Mikhail Korobkov en Viktor Kolesnik. Hierdoor mocht Landwehr in zijn derde partij voor de organisatie voor de titel vechten tegen Khamzat Dalgiev. Landwehr versloeg Dalgiev in de tweede ronde via TKO en was de nieuwe kampioen. Landwehr verdedigde zijn titel vervolgens tegen zowel Andrey Lezhnev en wederom Viktor Kolesnik. Doordat de UFC een samenwerkingsverband heeft met M-1 Global mogen de M-1 kampioenen na minimaal een titelverdediging de overstap maken naar de UFC (mits de UFC dit wel en de vechter zelf ook). Landwehr maakte die overstap en debuteerde in Januari 2020 in de Octagon tegen Herbert Burns. Landwehr ging zwaar KO in de eerste ronde. Echter wist hij in Mei 2020 zijn eerste UFC overwinning wel te pakken. In een zwaar bevochten partij versloeg hij Darren Elkins via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Shane Young (MMA 13-4/UFC 2-1) is een Nieuw Zeelander die in November 2017 de UFC binnenkwam. Young begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Hij mocht na drie overwinningen in zijn eerste drie gevechten al meteen voor de XFC titel vechten. Young verloor van Adrian Rodriguez via Majority Decision, maar pakte een paar maanden later in de rematch alsnog de titel via TKO. Drie maanden later mocht Young proberen om een twee divisie Kampioen te worden voor de XFC organisatie. Dit mislukte nadat Damien Brown te sterk was. Young verdedigde zijn Featherweight titel nog eenmaal en vocht vervolgens voor allemaal verschillende promoties in Oceanië en Azië. Van zijn laatste acht gevechten voordat de Nieuw-Zeelander bij de UFC tekende won Young er zeven. Alleen de nieuwe aanwinst van de UFC Wang Guan was te sterk. Young maakte op 7 days notice in November 2017 zijn UFC debuut tegen Alexander Volkanovski tijdens UFC Sydney. Young die sinds 2015 niet meer had verloren, kwam te kort tegen Volkanovski via Unanimous Decision. Echter wist hij zich in Juni 2018 te revancheren. Via TKO in de tweede ronde werd in Singapore gewonnen van Rolando Dy. Beide vechters kregen ook de Fight of the Night bonus. Young keerde vervolgens in Februari 2019 terug in de Octagon tegen Austin Arnett. Young won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »