breaking news

Shane Carwin beëindigd pensioen en tekent bij Rizin FF

October 27th, 2016 | by Lennart Van Arendonk

Voormalig UFC interim Heavyweight kampioen Shane Carwin heeft een einde gemaakt aan zijn pensioen. Na een vijfjarige afwezigheid trekt hij zijn MMA handschoenen weer aan om zich voor te bereiden op een gevecht in Saitama, Japan. De 41-jarige Coloradan heeft een contract getekend bij de RIZIN Fighting Federation en verwacht zijn debuut te maken tijdens de tweede ronde van het open gewicht World Grand Prix toernooi op 29 december 2016.

Tegen wie Carwin het opneemt is nog onbekend. Andere vechters die meedoen aan dit toernooi zijn onder andere Mirko Filipović en Wanderlei Silva.

De openingsronde van het toernooi werd gehouden op 25 september 2016 in Siatama. Mirko ‘Cro Cop’ Filipovic, Valentin Moldavský, Amir Aliakbari, Jiri Prochazka, Szymon Bzor en Baruto wonnen allen in de eerste ronde. Filopivic zal het in de toekomst hoogstwaarschijnlijk opnemen tegen Wanderlei Silva.

Carwin heeft afgelopen maandag via twitter gevraagd om een gevecht tegen Fedor Emelianenko. De promotie heeft hier nog niet op gereageerd.

campion

Leave a Reply

Translate »