breaking news

Shane Burgos treft Hakeem Dawodu tijdens UFC 257 op 23 januari 2021

November 24th, 2020 | by Marcel Dorff
Shane Burgos treft Hakeem Dawodu tijdens UFC 257 op 23 januari 2021
UFC
0

Een zeer interessante partij in de Featherweight divisie is toegevoegd aan het eerste PPV evenement van 2021. Op 23 januari maakt Shane Burgos zijn opwachting tegen Hakeem Dawodu. Beide vechters treffen elkaar op een nog nader te bepalen locatie. MMA Empire wist de partij als eerste te melden. Wij kunnen de partij bevestigen.

Shane Burgos (MMA 13-2/UFC 6-2) kwam in 2016 over van de CFFC organisatie waar hij zou vechten voor de Interim Featherweight Titel. Dit ging niet door vanwege een blessure van zijn tegenstander. Uiteindelijk kwam dit goed uit aangezien hij hierdoor op short notice zijn UFC debuut kon maken tegen Tiago Trator. Burgos wist uiteindelijk in een sterke performance de Braziliaan te verslaan via Unanimous Decision. En wist tussen de rondes door ook nog even een knipbeurt te nemen. In Maart 2017 vocht Burgos zijn tweede gevecht voor de UFC tegen American Top Team’s Charles Rosa. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus finishte Burgos zijn tegenstander in de derde ronde via TKO. Burgos maakte het vervolgens drie op een rij in New York. Zo won hij tijdens UFC Long Island in Juli 2017 een zeer eenzijdige Unanimous Decision tegen de sterke Braziliaan Godofredo Pepey. Vervolgens maakte Burgos zijn opwachting op de Main Card van UFC 220 in Boston in Januari 2018 tegen Calvin Kattar. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Burgos voor het eerst in zijn carrière via TKO in de derde ronde. De New Yorker maakte vervolgens in Madison Square Garden zijn comeback in November 2018 tegen Kurt Holobaugh. Burgos ging knockdown vroeg in de eerste ronde, maar wist gelijk te herstellen en de Armbar Submission te pakken. Burgos zou het vervolgens tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 opnemen tegen Cub Swanson. In een boeiend gevecht won Burgos uiteindelijk via Split Decision. Burgos keerde een half jaar later terug in de Octagon. Voor eigen publiek werd in de derde ronde Makwan Amirkhani via TKO verslagen. Burgos zou vervolgens in Juni 2020 vechten tegen Josh Emmett. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Burgos via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Hakeem Dawodu (MMA 12-1-1/UFC 5-1-0) wordt gezien als een van de grootste talenten (misschien wel hét grootste talent) uit Canada. Dawodu startte zijn Pro-MMA carrière in 2014, en vocht voordat hij bij de UFC tekende al zijn gevechten voor de WSOF organisatie (tegenwoordig PFL). Dawodu won zijn eerste vijf partijen allemaal via (T)KO, waaronder een overwinning tegen de op dat moment ongeslagen Chuka Willis. Vervolgens werd Dawodu gematcht tegen Marat Magomedov. Dit gevecht eindigde in een Majority Draw. Echter wist Dawodu in de rematch Magomedov wel te finishen via TKO, waardoor hij tot op de dag van vandaag de enige vechter is die de Rus heeft weten te verslaan. Dawodu’s laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende dateert van Maart 2017. Destijds was hij via Unanimous Decision UFC veteraan Steven Siler de baas. Dawodu maakte in Maart 2018 zijn UFC debuut in Londen tegen de Schot Danny Henry. Een werkelijk vreselijk debuut voor de getalenteerde Dawodu. Henry wist Dawodu vroeg knockdown te slaan, en finishte het gevecht vervolgens via een Guillotine Choke Submission binnen een minuut. Dawodu wist zichzelf vervolgens tijdens UFC Calgary in Juli 2018 te revancheren. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Austin Arnett. Dawodu werd vervolgens in December 2018 gekoppeld aan Kyle Bochniak. Dawodu vocht sterk en won wederom via Unanimous Decision. Vervolgens wist Dawodu voor eigen publiek in Juli 2019 te imponeren. Via een Headkick TKO in de derde ronde werd gewonnen van de Japanner Yoshinori Horie. Dawodu kreeg de Performance of the Night bonus voor deze finish. Dawodu werd vervolgens in November 2019 gekoppeld aan Julio Arce tijdens UFC 244 in New York. In een close gevecht wist Dawodu de thuisfavoriet te verslaan via Split Decision. En ook in zijn daarop volgende gevecht won Dawodu via Split Decision. In Abu Dhabi werd in September 2020 gewonnen van Zubaira Tukhugov.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »