breaking news

Shamil Gamzatov vs. Klidson Abreu is het eerste gevecht voor UFC Moskou

August 22nd, 2019 | by Marcel Dorff
Shamil Gamzatov vs. Klidson Abreu is het eerste gevecht voor UFC Moskou
UFC
0

Het UFC Fight Night 163 evenement in Moskou, Rusland heeft het eerste gevecht bekend. De ongeslagen nieuwkomer Shamil Gamzatov maakt zijn debuut tegen de Braziliaan Klidson Abreu in de Light-Heavyweight divisie. Dit meldt Combate. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de CSKA Arena. Het gevecht zal plaatsvinden op 9 November 2019.

Shamil Gamzatov (MMA 13-0/UFC 0-0) is een MMA vechter uit Dagestan die in 2012 zijn Pro-MMA carrière startte. Gamzatov vocht veelal in regionale Russische en Oekraïense organisaties. Nadat Gamzatov in een tijdsbestek van twee jaar een 9-0 record had opgebouwd werd hij gecontracteerd door de WSOF (inmiddels PFL) organisatie. Gamzatov won zijn debuut via TKO in de eerste ronde tegen Teddy Holder. Na vervolgens een uitstapje bij de ACB organisatie waar werd gewonnen van UFC veteraan Rodney Wallace keerde Gamzatov terug bij (inmiddels) de PFL organisatie. Daar deed hij mee in 2018 in het Middleweight toernooi om 1 miljoen dollar. Gamzatov won zijn eerste twee gevechten tegen respectievelijk Eddie Gordon en Rex Harris. Hierdoor was hij gekwalificeerd voor de Play-Offs. Echter raakte Gamzatov geblesseerd waarna het einde toernooi was voor hem. Gamzatov heeft nu bij de UFC getekend.

Afbeeldingsresultaat voor shamil gamzatov

Klidson Abreu (MMA 15-3/UFC 1-1) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2011 vecht in het Pro-MMA. Abreu pakte in zijn eerste twee jaar als Pro vechter zes overwinningen in evenveel gevechten. Na vervolgens een misstapje belande hij bij de Samurai FC organisatie. Daar pakte hij in zijn tweede gevecht al de titel door Johnny Walker (inmiddels eveneens vechtend in de UFC) te verslaan. Abreu stapte over naar de Jungle Fight organisatie waar hij meteen voor de titel mocht vechten tegen Bruno Henrique Cappelozza. Abreu verloor het gevecht, en na nog een partij bij die organisatie stapte de Braziliaan over naar Brave CF. Bij Brave CF wist Abreu een zeer sterke reeks van drie opeenvolgende overwinningen neer te zetten. Tijdens deze reeks wist Abreu ook de Brave CF Light-Heavyweight titel te pakken en eenmaal te verdedigen. Vervolgens wist Abreu ook te winnen in de RCC en M-1 Challenge tegen respectievelijk Viktor Nemkov en Anton Vyazigin. Beide zeer hoog aangeschreven vechters. Abreu maakte vervolgens met een winstreak van zes gevechten zijn UFC debuut tijdens UFC Praag tegen de Dagestani Magomed Ankalaev. Ankalaev bleek te sterk en won overtuigend via Unanimous Decision. Abreu wist vervolgens in Juli 2019 wel zijn eerste UFC overwinning te pakken. Tijdens UFC San Antonio wist Abreu zijn tegenstander Sam Alvey te verslaan via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »