breaking news

Seung Woo Choi vecht voor eigen publiek tegen Suman Mokhtarian tijdens UFC Busan

November 1st, 2019 | by Marcel Dorff
Seung Woo Choi vecht voor eigen publiek tegen Suman Mokhtarian tijdens UFC Busan
UFC
0

De Zuid-Koreaan Seung Woo Choi gaat voor de derde maal proberen om zijn eerste overwinning in de UFC te behalen. Hij zal het op 21 December 2019 tijdens UFC Fight Night 165 in Busan, Zuid-Korea gaan opnemen tegen de Australiër Suman Mokhtarian die eveneens op zijn eerste overwinning in de Octagon wacht. Beide Featherweights treffen elkaar op de Preliminary Card in de Sajik Arena.

Seung Woo Choi (MMA 7-3/UFC 0-2) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die in 2015 zijn Pro-MMA debuut maakte. Hij vocht onder meer voor Kunlun Fight, Art of War en was een van de topvechters bij Top FC. Bij die organisatie kreeg hij na twee overwinningen en een totaal record van 4-0 een titelgevecht aangeboden tegen kampioen Min Gu Lee. Choi won het gevecht via KO in de vierde ronde en pakte de titel. Choi verloor echter een half jaar later alweer de titel door via TKO in de eerste ronde te kort te komen tegen Jae Woong Kim. Choi wist echter in zijn daarop volgende wedstrijd een rematch met Kim af te dwingen door Young Bok Kil in de eerste ronde via TKO te verslaan. In December 2017 wist Choi zijn titel terug te winnen door Kim in de tweede ronde via KO te verslaan. Sindsdien vocht Choi mede door blessures niet meer. Echter maakte hij in 2019 de overstap naar de UFC. Tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 nam hij het op tegen Movsar Evloev. Evloev was te sterk en won via Unanimous Decision. Choi werd vervolgens gematcht tegen Gavin Tucker tijdens UFC Vancouver in September 2019. Tucker was te sterk en versloeg de Zuid-Koreaan via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Suman Mokhtarian (MMA 8-1/UFC 0-1) is een Australische vechter die uitkomt voor Australian Top Team. Mokhtarian begon zijn Pro carrière in 2012 in het regionale Australische circuit. Na drie overwinningen in de eerste ronde via Submission maakte de Australiër zijn debuut voor de Rebel FC organisatie. Ook daar liet Mokhtarian met twee overwinningen een zeer goede indruk achter. Vervolgens tekende Mokhtarian bij de HEX Fight Series. Daar wist hij tweemaal te winnen met als hoogtepunt een Twister Submission in de eerste ronde tegen Sam Chan. Mokhtarian vocht vervolgens nog een los gevecht voor een andere organisatie waarna hij werd uitgenodigd om mee te doen aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Mokhtarian verloor zijn kwartfinale gevecht tegen Ricky Steele waardoor hij uit het toernooi lag. In verband met een knieblessure kwam hij ook niet in aanmerking voor een van de twee wildcards. Mokhtarian maakte vervolgens tijdens UFC Adelaide in December 2018 zijn UFC debuut tegen Sodiq Yusuff. Mokhtarian verloor het gevecht via TKO in de eerste ronde en was zijn ongeslagen status kwijt.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »