breaking news

Sergio Wielzen vertrouwd op ONE Championship ervaring tegen Rodtang Jitmuangnon

September 16th, 2018 | by Marcel Dorff
Sergio Wielzen vertrouwd op ONE Championship ervaring tegen Rodtang Jitmuangnon
ONE Championship
0

De in Suriname geboren maar in Nederland woonachtige Sergio Wielzen staat voor zijn tweede partij voor de ONE Championship organisatie. Wielzen maakte zijn debuut in Mei van dit jaar in een Muay Thai titel gevecht tegen de Thai Sam-A Kaiyanghadaogym. Wielzen kwam te kort in die partij en zal zich volgende week zaterdag willen revancheren. Wielzen staat ditmaal tegenover de promotionele nieuwkomer Rodtang Jitmuangnon op de Main Card. De partij zal plaatsvinden in Jakarta, Indonesië.

Wielzen zelf is erg te spreken over ONE Championship. Volgens Wielzen is ONE Championship een fantastische organisatie en behandelen ze hun vechters met veel respect. Met een Pro-Record van 46-19-2 kan Wielzen spreken over een schat aan ervaring. Ondanks dat gegeven was zijn debuut voor ONE Championship een ”happening” die Wielzen nog nooit eerder had meegemaakt.

Volgens Wielzen was het iets totaal anders dan normaal. De grootste show waar hij ooit gevochten had (en dat terwijl hij al op veel prestigieuze toernooien actief is geweest). Er stond dus ook veel spanning op zijn debuut in Mei. Echter hoopt Wielzen in zijn tweede partij voor de organisatie de ervaring die hij opdeed in zijn eerste partij op een positieve manier mee te nemen naar volgende week zaterdag. Tegenstander is Muay Thai ster Rodtang Jitmuangnon. Een Thai met een Muay Thai record van 252-40-10. Rodtang mag dan wel qua record meer ervaring hebben, Wielzen denkt dat hij het voordeel heeft dat hij al eerder voor ONE Championship op de mat stond.

Rodtang heeft voor veel mensen en in grote shows gevochten zegt de Surinamer, maar hij heeft niet eerder bij ONE Championship gevochten. ONE Championship is next level. Wielzen laat weten dat Rodtang een zeer agressieve stijl heeft, maar niet heel erg technisch is. Echter heeft hij wel een zeer sterke kin. Rodtang verloor recent tegen de Japanse kickbokssensatie Tenshin Nasukawa. Wielzen is ervan overtuigd dat hij meer power in zijn handen heeft dan Nasukawa. Als hij Rodtang op dezelfde wijze weet te raken als Nasukawa is Wielzen er zeker van dat hij Rodtang vroegtijdig kan stoppen. Zeker aangezien er bij ONE Championship met ”4 ounce gloves” wordt gevochten. Wielzen zal op 22 september voor de finish gaan en zal niet proberen te winnen op punten.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »