breaking news

Sergio Moraes vs. James Krause toegevoegd aan UFC São Paulo

August 29th, 2019 | by Marcel Dorff
Sergio Moraes vs. James Krause toegevoegd aan UFC São Paulo
UFC
0

De Braziliaan Sergio Moraes zal op 16 November 2019 zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 164 in São Paulo, Brazilië. In de Welterweight divisie stuit de BJJ specialist op de Amerikaan James Krause. Dit maakte Combate bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera.

Sérgio Moraes (MMA 14-5-1/UFC 8-4-1) kwam in 2012 via TUF Brazil de UFC binnen. Moraes strandde in de Halve Finale tegen Daniel Sarafian, maar Sarafian raakte geblesseerd en kon de finale niet vechten. Moraes verving hem tegen Cezar Ferreira. Ferreira won het gevecht vervolgens via Unanimous Decision. Vervolgens wist Moraes een winstreak van vier gevechten neer te zetten met onder andere een Submission overwinning op Neil Magny en een TKO overwinning tegen Omari Akhmedov. Hierna volgde een Split Draw tegen UFC nieuwkomer Luan Chagas. In November 2016 vocht Moraes tegen Zak Ottow. In een moeilijk gevecht won Moraes uiteindelijk via Split Decision. Moraes zou het vervolgens opnemen tegen Max Griffin, echter raakte Griffin geblesseerd en werd op ”7 days notice” vervangen door Davi Ramos. In een zeer evenwichtig gevecht wist Moraes uiteindelijk toch het gevecht via Unanimous Decision te winnen. In September 2017 was vervolgens in Pittsburgh de sterke Kamaru Usman de tegenstander. Usman was duidelijk te sterk en versloeg Moraes via KO vroeg in de eerste ronde. Moraes keerde vervolgens terug in de Octagon in Februari 2018 tijdens UFC Belem tegen Tim Means. Moraes won via een zeer controversiële Split Decision. Echter wist Moraes in zijn daarop volgende gevecht in São Paulo in September 2018 wél te overtuigen. Via een Arm-Triangle Choke Submission won de Braziliaan van Ben Saunders. Moraes kon die overwinning in Maart 2019 geen goed vervolg geven. De Braziliaan verloor tijdens UFC Wichita via Unanimous Decision van Anthony Rocco Martin. En ook twee maanden later kon Moraes het tij niet keren. Tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro verloor hij via KO in de derde ronde van landgenoot Warlley Alves.

Embed from Getty Images

James Krause (MMA 26-7/UFC 7-3) is de enige vechter die aan TUF 25 meedeed die al een UFC contract op zak had. Krause deed in 2012 mee aan TUF 15. Hier verloor Krause echter al in de eliminatie ronde tegen Justin Lawrence vroeg in de eerste ronde via TKO. Ondanks dit gegeven kreeg Krause in 2013 alsnog een kans in de UFC. Krause verraste vriend en vijand door thuisfavoriet Sam Stout te finishen via een Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Dit leverde Krause zowel de Performance als Fight of the Night bonus op, een totaalbedrag van $100.000. In de vier gevechten hierna werd alleen voormalig WEC Kampioen Jamie Varner verslagen, maar gingen gevechten tegen Bobby Green, Jorge Masvidal en Valmir Lazaro verloren. Krause wist dat hij het daarop volgende gevecht tegen Daron Cruickshank moest winnen, en deed dat in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Nadat Krause in Februari 2016 ook van Shane Campbell wist te winnen stond zijn winstreak op twee gevechten en was de weg naar boven ingezet. Krause stond vervolgens tweemaal gepland om het op te nemen tegen Ross Pearson. Krause raakte echter beide malen geblesseerd waardoor hij niet kon vechten. Toen de UFC het Redemption seizoen van TUF aankondigde wilde Krause ondanks dat hij al een contract binnen de organisatie had deelnemen. De UFC stemde in waarna Krause het achtereenvolgens opnam tegen Johnny Nunez, Ramsey Nijem en Jesse Taylor. Helaas werd het laatste gevecht door Krause verloren, waardoor hij de finale misliep. Krause nam het hierdoor op tegen Tom Gallicchio tijdens de Prelims van de TUF Finale. Krause was over drie rondes te sterk en won via Unanimous Decision. Krause keerde vervolgens terug in de Lightweight divisie tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 tegen Alex White. Krause won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens keerde Krause terug in de Welterweight divisie. Tijdens UFC Lincoln stond de Braziliaan Warlley Alves tegenover hem. Krause wist een keiharde knie te landen tegen het hoofd van Alves die daardoor aangeslagen was. Krause finishte vervolgens via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »