breaking news

Sensationeel gevecht tussen Zabit Magomedsharipov en Sheymon Moraes voor UFC Shanghai

October 5th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist een op papier fantastische partij toegevoegd aan de UFC Fight Night 122 card op 25 November 2017 in Shanghai, China. De Dagestani Zabit Magomedsharipov zal het opnemen in de Featherweight divisie tegen UFC debutant Sheymon Moraes. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Mercedes-Benz Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk plaatsvinden op de Main Card die avond.

Zabit Magomedsharipov (MMA 13-1/UFC 1-0) is 26 jaar en maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut. Nadat Magomedsharipov in kleinere Russische en Oekraïense organisaties een record had opgebouwd van 6-1 (met onder andere een overwinning op de sterke Tadzjiek Iftikhor Arbobov) werd hij in 2014 opgepikt door de Absolute Championship Berkut organisatie, kortweg ACB. Magomedsharipov debuteerde tegen de ongeslagen Oruzh Zamanov. Via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde wist Magomedsharipov zijn debuut goed af te sluiten. Vervolgens deed Magomedsharipov mee aan een ”8-men tournament”. Het toernooi zou hij winnen. Zowel de Kwartfinale, Halve Finale als Finale werden allen voortijdig beslist. Zo werd de Armeen Artek Nazaryan en de ongeslagen Russen Mukhamed Kokov en Abdul-Rakhman Temirov allemaal verslagen. Vervolgens mocht Magomedsharipov vechten voor de vacante titel tegen zijn landgenoot Sheikh-Magomed Arapkhanov. Via een keiharde stoot wist Magomedsharipov zijn tegenstander al in de eerste ronde tegen het canvas te slaan, en de ACB Featherweight titel te claimen. In September 2016 maakte Magomedsharipov zijn enige (en tevens laatste) verdediging van de belt tegen de Braziliaan Valdines Silva. Silva werd binnen twee minuten via TKO gefinisht. Magomedsharipov zou vervolgens zijn UFC debuut maken in Mexico City tegen Hacran Dias, maar het gevecht werd om onbekende redenen gecanceld. Vervolgens werd de Dagestani ingeroosterd tijdens UFC Rotterdam tegen Nick Hein. Hein raakte echter geblesseerd en werd op short notice vervangen door Mike Santiago. In een zeer spectaculaire performance wist Magomedsharipov zijn tegenstander uiteindelijk in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission te finishen. De UFC beloonde Magomedsharipov met de Performance of the Night bonus.

Sheymon Moraes (MMA 9-1/UFC 0-0) is een van de grootste talenten uit Brazilië. De Team Nogueira vechter begon zijn MMA carrière in 2012. Moraes wist zijn eerste zes gevechten te winnen en onder meer de hoog aangeschreven Pedro Nobre te verslaan en de Bitetti Combat titel te pakken. Moraes werd vervolgens in 2014 opgepikt door de WSOF organisatie (huidige PFL). Moraes won zijn debuut voor de organisatie via Split Decision tegen Gabriel Solorio. Ruim een half jaar later mocht Moraes al voor de titel vechten tegen naamgenoot Marlon Moraes. Moraes (Sheymon) kwam te kort en verloor voor het eerst in zijn carrière een gevecht. Echter wist Moraes vervolgens zijn rug te rechten en zeer indrukwekkende overwinningen te pakken tegen Robbie Peralta en Luis Palomino. Moraes zou vervolgens zijn UFC debuut maken eerder dit jaar tegen Godofredo Pepey nadat bekend werd dat Kyle Bochniak geblesseerd was geraakt. Echter raakte ook Pepey geblesseerd waardoor de UFC Moraes toch niet contracteerde. Nu is de Braziliaan alsnog gecontracteerd en maakt hij zijn debuut in Shanghai.

Comments are closed.

Translate »