breaking news

Sensatie debutanten Khama Worthy en Ottman Azaitar treffen elkaar tijdens UFC 249 in Brooklyn

January 23rd, 2020 | by Marcel Dorff
Sensatie debutanten Khama Worthy en Ottman Azaitar treffen elkaar tijdens UFC 249 in Brooklyn
UFC
0

De UFC heeft een zeer interessante partij toegevoegd aan de UFC 249 card in Brooklyn, New York op 18 april 2020. Khama Worthy treft Ottman Azaitar in de Octagon van het Barclays Center te Brooklyn, New York in de Lightweight divisie. Beide mannen hadden zeer spectaculaire debuutgevechten in de UFC vorig jaar. Nu zal zowel Worthy als Azaitar voor de tweede maal vechten in de Octagon. De UFC maakte de partij bekend via Newsday.

Khama Worthy (MMA 15-6/UFC 1-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn MMA debuut maakte. Worthy vocht veel in het regionale circuit van Pennsylvania. Na een stroeve start van zijn carrière waar onder meer verloren werd van Paul Felder wist Worthy ongeslagen te blijven in 2013 en 2014 en een winstreak van zes partijen neer te zetten. Vervolgens had Worthy een moeilijke periode in zijn MMA carrière waar hij maar twee maal wist te winnen in zes optredens. Onder meer partijen tegen Matt Bessette en Kyle Nelson gingen verloren. Echter werd na die verloren partij tegen Nelson de weg omhoog ingezet. Zo wist Worthy vijfmaal achter elkaar te winnen. Onder andere Tim Cho, Joey Munoz en Adam Ward werden verslagen. Tijdens het gevecht tegen Ward stond de 247 FC titel op het spel. Worthy won die titel via KO in de derde ronde. Vervolgens mocht Worthy drie weken na zijn titelwinst zijn UFC debuut maken tegen Devonte Smith. Worthy had slechts vier dagen voorbereiding voor dit gevecht. Worthy kwam echter zeer goed voor de dag en wist als grootste underdog op de card via TKO in de eerste ronde een spectaculaire overwinning te pakken. Worthy pakte met deze overwinning ook nog de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Ottman Azaitar (MMA 12-0/UFC 1-0) is een Marokkaanse Duitser die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Azaitar gooide hoge ogen in het regionale Duitse circuit en vocht onder meer voor organisaties als Fair FC en GMC. Daar wist hij een 7-0 record in totaal neer te zetten en tekende hij in 2016 bij de Brave CF organisatie. Tijdens zijn debuut voor Brave CF won Azaitar via Unanimous Decision van Kevin Koldobsky. Drie maanden later finishte Azaitar zijn tegenstander Charlie Leary via KO in de eerste ronde. Brave CF was overtuigd en liet Azaitar voor de allereerste Brave CF Welterweight titel vechten tegen de Mexicaan Alejandro “Pato” Martinez. Azaitar imponeerde wederom en pakte de titel door “Pato” via een trap naar het lichaam in de derde ronde te finishen. Tijdens zijn laatste gevecht voor Brave CF vocht Azaitar in Marokko een non-titlefight tegen de Pool Danijel Kokora. Azaitar won de partij na ongeveer dertig seconden via TKO. Azaitar maakte vervolgens eind 2018 bekend dat hij bij de UFC had getekend. Azaitar maakte echter pas zijn debuut in Augustus 2019 tijdens UFC 242 in Abu Dhabi. Azaitar wist via een spectaculaire KO overwinning in de eerste ronde de Fin Teemu Packalen te verslaan. Azaitar won eveneens de Performance of the Night bonus voor zijn prestatie.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »